Daily Mail: Printul Harry, viitoarea victima a teroristilor

Ultima actualizare: 09-05-2012 00:07
Muslims against crusades

Presa britanica sustine ca a descoperit un posibil viitor atentat, care sa razbune moartea lui Osama bin Laden. Jurnalistii de la Daily Mail scriu ca un grup extremist de musulmani ar intentiona sa-l ucida pe Printul Harry al Marii Britanii.

Informatiile ziaristilor britanici au fost obtinute de pe popularul canal video Youtube, unde, in urma cu aproximativ o saptamana ar fi fost postat un videoclip. Potrivit Daily Mail, acest clip a fost realizat de grupul extremist Muslims Against Crusades (Musulmani Contra Cruciadelor n.r.), ca raspuns la uciderea lui Osama bin Laden.

Printul Harry al Marii Britanii, in varsta de 26 de ani, este subiectul acestui clip, iar jurnalistii englezi amintesc faptul ca Harry s-a imbracat in urma cu sase ani in uniforma nazista, si si-a efectuat stagiul militar in Afganistan.

 Videoclipul se numeste "Harry nazistul" si il arata pe tanarul regent in timp ce era militar in armata britanica, in operatiunile lansate impotriva talibanilor din 2007 si 2008. In clipul de aproximativ 3 minute, pe fondul acestor imagini, se aude muzica traditionala araba.

"Initial, acest clip a fost postat pe website-ul unui grup adept al jihadului. In imagini, Printul Harry sta de vorba cu presa, in timp ce se afla in provincia Helmand, Afganistan." - scrie Daily Mail.

Pe fondul imaginilor se aude muzica araba, iar filmul are drept scop incitarea la ura fata de Printul Harry, care a fost recent promovat la gradul de capitan. Comentariile postate pe Youtube la acest videoclip, afirma Daily Mail, demonstreaza ca scopul a fost atins.

"O persoana scrie: 'Fie ca Allah sa-l distruga, iar blestemul sa cada asupra lui.' Un alt utilizator, care semneaza sub pseudonimul 'Fratele Younis', spune: "Sa putrezeasca in iad." - arata Daily Mail.

In replica, organizatia care este acuzata de aceasta incitare la crima, Muslims Against Crusades, sustine intr-un comunicat de presa ca ziarele britanice mint cu nerusinare.

"Dupa ce am expus cu succes in campaniile noastre crimele britanicilor comise impotriva Islamului si musulmanilor, se pare ca media din Regatul Unit isi musca degetele de nervi - mai ales ca Islamul se raspandeste tot mai mult in Vest, iar ei nu au ce sa faca in aceasta privinta.

Muslims Against Crusades precizeaza ca, desi vom continua sa deplangem si sa condamnam pe cei care fac rau musulmanilor in Marea Britanie si peste hotare, noi suntem o organizatie politica non-violenta, care se conformeaza regulilor elementare de siguranta si securitate." - se arata in comunicatul de presa al organizatiei extremiste. 

Al-Qaida: Va fi jale. Americanii vor plange cu lacrimi de sange

Al-Qaida catre tarile arabe: Ridicati-va si mergeti pe urmele lui bin Laden

Al-Qaida: Il vom razbuna pe Osama bin Laden si vom continua Jihadul

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO