Pazea, Sarkozy! Brigitte Bardot ar putea candida la functia de presedinte

Ultima actualizare: 07-08-2012 02:31
Brigitte Bardot

Chiar daca in urma cu numai o luna faimoasa actrita declara ca politica o dezgusta, duminica a anuntat ca ia in considerare o posibila candidatura la functia de presedinte al Frantei, la alegerile din 2012.

Brigitte Bardot, in varsta de 76 de ani, a renuntat la cariera de actrita in 1973 ca sa devina activista pentru drepturile animalelor. Acum, partidul Aliantei Ecologice Franceze i-a propus sa-l reprezinte la alegerile care vor avea loc in doi ani.

Partidul militeaza pentru drepturile animalelor si lupta pentru eradicarea ritualului Halal al musulmanilor, in cadrul caruia sunt sacrificate animale.

Brigitte Bardot i-a trimis o scrisoare actualului presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, in care si-a facut cunoscute intentiile. Fosta actrita i-a reprosat presedintelui francez ca “a luat-o de idioata” atunci cand nu si-a tinut promisiunile si nu a scos in afara legii Halal-ul.

“Credem ca e cea mai potrivita persoana sa ne reprezinte la prezidentiale. Daca accepta propunerea, decizia finala va fi luata anul viitor”, a spus presedintele Aliantei Ecologice Franceze, Antoine Waechter.

Anuntul vine la o luna de cand Bardot declara pentru o revista din Franta ca este “foarte prost inteleasa de idiotii corecti din punct de vedere politic. Politica ma dezgusta”.

Brigitte Bardot este cunoscuta pentru remarcele extremiste. A fost amendata de patru ori pentru rasism si comentarii discriminatorii la adresa homosexualilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO