Pastila minune pentru cei cu probleme cardiace

Dată publicare: 01-04-2009 00:00
Dată actualizare: 20-09-2012 14:44


Cercetatorii americani au inventat o pastila care le-ar putea inlocui pe cele cinci prescrise acum in mod regulat de cardiologi.

Pe langa faptul ca pacientii ar scapa astfel de cosmarul zecilor de flacoane de pe noptiera, si costul unei singure pilule ar fi sensibil mai mic decat al celorlalte luate la un loc.

O singura pastila pe zi, care sa combine aspirina cu medicamentele pentru colesterol sau cu cele pentru reglarea tensiunii. Se numeste policap tocmai pentru ca incoporeaza substantele prezente in celelalte cinci medicamente.

Criticii se tem ca pastila-minune ar putea avea efecte secundare care le-ar depasi in amploare pe cele ale tuturor celorlalte medicamente.

Un studiu realizat pe 2.000 de persoane din 50 de orase, care au cel putin o afectiune ce ar putea provoca un infarct, a dovedit ca efectele secundare se mentin totusi in limitele normale. Pacientii asteapta cu nerabdare vestea ca pastila a primit verde pe piata.

Medicii avertizeaza ca pastila nu te poate feri, singura, de riscul unui atac de cord. Deocamdata, policap este inca in faza de testare pe voluntari. Peste doi ani ar putea sa intre pe piata daca va primi aprobarea autoritatilor sanitare din Statele Unite.

Tags: inventii,


VIDEO PROTVPLUS.RO