Pasageri carantinați în cabine pe un vas de croazieră, după descoperirea unui caz de Covid-19

09-12-2020 13:59


vas de croaziera

Circa 1.700 de pasageri din Singapore aflaţi pe un vas al Royal Caribbean într-o "croazieră către nicăieri" au fost consemnaţi în cabine, miercuri, după ce a fost identificat un caz de COVID-19 la bord, ceea ce a determinat revenirea navei în port,.

Toţi pasagerii au trebuit să prezinte un rezultat negativ la testul de reacţie de polimerizare în lanţ (PCR) pentru depistarea COVID-19, efectuat cu până la trei zile înainte de debutul croazierei, luni, a precizat Comitetul de Turism din Singapore (STB), conform Reuters.

Pasagerul infectat, un bărbat în vârstă de 83 de ani, s-a prezentat la centrul medical de la bord acuzând diaree, iar celelalte persoane aflate la bord au fost informate despre infecţie, miercuri dimineaţă.

Miercuri, în jurul orei 14:20, o persoană îmbrăcată într-un costum alb de protecţie a fost escortată de pe navă către o ambulanţă care a părăsit apoi centrul de croazieră din portul unde nava este andocată.

La scurt timp după aceea, căpitanul navei a informat pasagerii că pacientul infectat a fost debarcat şi că nava va fi igienizată, precizând însă că vor trebui să rămână în cabine până la noi dispoziţii.

Royal Caribbean şi STB au declarat că toţi pasagerii şi membrii echipajului care au intrat în contact cu persoana infectată au prezentat rezultate negative la testele efectuate ulterior.

Pasagerii şi echipajul vor rămâne la bord în cabinele lor până la încheierea testelor persoanelor de contact, a declarat Annie Chang, director departamentului pentru croaziere din cadrul STB. Cu toţii vor fi testaţi obligatoriu pentru COVID-19 înainte de a părăsi terminalul.

"Croaziera către nicăieri" a Royal Caribbean este una dintre primele organizate de companie după suspendarea operaţiunilor la nivel mondial, în luna martie, din cauza coronavirusului şi se adresează în exclusivitate rezidenţilor din Singapore, nu face escale şi navighează în apropiere de oraşul-stat.

În total, la bordul navei s-au aflat 1.680 de pasageri şi 1.148 de membri ai echipajului, potrivit unui purtător de cuvânt al Royal Caribbean.

Industria croazierelor a fost puternic afectată de pandemie, unele dintre primele focare înregistrate fiind identificate pe nave de croazieră. În unul dintre aceste cazuri, din februarie, pasagerii aflaţi la bordul unui vas de croazieră în largul coastelor Japoniei au rămas timp de câteva săptămâni pe nava Diamond Princess după ce peste 700 de persoane au fost infectate.

Croazierele fac parte din planurile Singapore de a revigora industria turismului, afectată de noul coronavirus, care a infectat peste 67,7 milioane de persoane la nivel mondial şi a provocat moartea a peste 1,54 de milioane.

Singapore, care a raportat puţin peste 58.000 de cazuri şi 29 de decese, a înregistrat doar câteva cazuri locale de infectare în ultimele săptămâni.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO