Părinţii bebeluşului condamnat la moarte de instanţele din Anglia cer ajutorul Papei

19-04-2018 09:30

Părinții unui bebeluș bolnav din Anglia, aflat în stare foarte gravă, se luptă pentru el din toate puterile, după ce, cu avizul medicilor, instanța britanică a decis să fie deconectat de la aparatele care îl mențin în viață.

"Sfinţia voastră, salvati-ne fiul, salvati-l pe Alfie!" - a scris tatăl pe Facebook, unde a postat fotografii de la audienţa pe care i-a acordat-o Papa Francisc.

Suveranul pontif si-a exprimat, în trecut, sustinerea pentru dreptul la viată al unor bolnavi în cazul cărora justitia a decis deconectarea de la aparate. Si, după întâlnirea cu tatăl bebelusului, i-a îndemnat pe pelerinii adunati în piata San Pietro să se roage în tăcere pentru micuţ.

"Vă cer din nou atenția pentru Vincent Lambert și micul Alfie Evans. Și vreau să repet și să confirm cu tărie că singurul care are drept asupra vieții, de la început și până la sfârșitul natural, este Dumnezeu. Haideți să medităm și să ne rugăm în tăcere pentru ca viața să fie respectată", este mesajul suveranului pontif.

Tatăl copilului bolnav a mers la Roma in speranta ca va obtine sprijinul papei Francisc. In plus, impreună cu mama baiatului, luptă din răsputeri pentru a-si aduce fiul la tratament în afara Angliei.

Bebelusul lor, în vârstă de 23 de luni, care sufera de o boala neurologica, se află în stare semi-vegetativă intr-un spital din Liverpool. Medicii de acolo insa nu au reusit sa stabileasca foarte clar un diagnostic.

Săptămâna trecută, un judecător britanic a decis că, în interesul celui mic, cel mai bine este să fie deconectat de la aparatele care îl mentin în viată. Iar o curte de apel a respins cererea părintilor de a-si duce copilul pentru consult si, eventual, pentru tratament, la un prestigios spital pediatric din Roma.

"Papa a înțeles, și sper că și alții își vor da seama că nu trebuie să mori doar dacă medicii decid asta, chiar și dacă anlizele arată deteriorarea activității cerebrale. Toți murim până la urmă, și asta dorim, eu și Katie, pentru fiul nostru: să moară în mod natural, nu să i se ia viața , sufocat într-un spital, care nici măcar n-a putut să-i pună un diagnostic", spune tatăl lui Alfie.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Infecția cu SARS-COV 2 și medicația anti-coagulantă

02:55
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26