Părinţii bebeluşului condamnat la moarte de instanţele din Anglia cer ajutorul Papei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Părinții unui bebeluș bolnav din Anglia, aflat în stare foarte gravă, se luptă pentru el din toate puterile, după ce, cu avizul medicilor, instanța britanică a decis să fie deconectat de la aparatele care îl mențin în viață.

"Sfinţia voastră, salvati-ne fiul, salvati-l pe Alfie!" - a scris tatăl pe Facebook, unde a postat fotografii de la audienţa pe care i-a acordat-o Papa Francisc.

Suveranul pontif si-a exprimat, în trecut, sustinerea pentru dreptul la viată al unor bolnavi în cazul cărora justitia a decis deconectarea de la aparate. Si, după întâlnirea cu tatăl bebelusului, i-a îndemnat pe pelerinii adunati în piata San Pietro să se roage în tăcere pentru micuţ.

"Vă cer din nou atenția pentru Vincent Lambert și micul Alfie Evans. Și vreau să repet și să confirm cu tărie că singurul care are drept asupra vieții, de la început și până la sfârșitul natural, este Dumnezeu. Haideți să medităm și să ne rugăm în tăcere pentru ca viața să fie respectată", este mesajul suveranului pontif.

Tatăl copilului bolnav a mers la Roma in speranta ca va obtine sprijinul papei Francisc. In plus, impreună cu mama baiatului, luptă din răsputeri pentru a-si aduce fiul la tratament în afara Angliei.

Bebelusul lor, în vârstă de 23 de luni, care sufera de o boala neurologica, se află în stare semi-vegetativă intr-un spital din Liverpool. Medicii de acolo insa nu au reusit sa stabileasca foarte clar un diagnostic.

Săptămâna trecută, un judecător britanic a decis că, în interesul celui mic, cel mai bine este să fie deconectat de la aparatele care îl mentin în viată. Iar o curte de apel a respins cererea părintilor de a-si duce copilul pentru consult si, eventual, pentru tratament, la un prestigios spital pediatric din Roma.

"Papa a înțeles, și sper că și alții își vor da seama că nu trebuie să mori doar dacă medicii decid asta, chiar și dacă anlizele arată deteriorarea activității cerebrale. Toți murim până la urmă, și asta dorim, eu și Katie, pentru fiul nostru: să moară în mod natural, nu să i se ia viața , sufocat într-un spital, care nici măcar n-a putut să-i pună un diagnostic", spune tatăl lui Alfie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO