Panică după erupția vulcanului Stromboli. Oamenii fug din calea norului de cenușă. VIDEO

28-08-2019 21:28


Imagini incredibile au fost surprinse, miercuri, pe insula italiană Stromboli în timpul erupției unui vulcan.

Erupția a fost precedată de un zgomot puternic, care i-a alertat pe oameni, norul de materiale piroclastice (un amestec de cenușă, gaz și lavă) ridicându-se, potrivit specialiștilor, până la o distanță de aproximativ 2 kilometri.

Mai multe imagini în galeria foto

Norul de cenușă a fost surprins de o familie care se afla pe o barcă și care a fost nevoită să acționeze rapid pentru a-și salva viața.

Elena Schiera, o tânără de 19 ani din Palermo, Sicilia, a povestit întreaga scenă surprinsă cu telefonul mobil.

"Navigam la o distanță sigură, când, la un moment dat, am auzit un zgomot puternic și am văzut un nor negru care a apărut din crater și care a ajuns rapid în mare. Am mărit imediat viteza, dar pentru că barca era mică, viteza era limitată. Norul a ajuns pe mare și înainta rapid spre noi. În acel moment, s-a declanșat panica, dar tatăl meu a reușit să manevreze astfel barca încât să scăpăm cu viață", a declarat Elena Schiera, potrivit CNN.

Autoritățile nu au anunțat victime.

"Nu există informaţii în legătură cu persoane afectate (de erupţie) până în acest moment", au anunţat pompierii pe Twitter, adăugând că echipele acţionează pentru stingerea incendiilor.

 

 

 

 

Pe insula Stromboli, care face parte dintr-un arhipelag în nordul Siciliei, se află unul dintre cei mai activi vulcani din Italia. Pe insulă trăiesc circa 500 de locuitori permanenţi, însă vara este plin de turişti.

Pe 3 iulie s-a produs o altă erupţie puternică a vulcanului Stromboli, când un bărbat aflat în drumeţie pe munte a murit şi ghidul său a fost rănit.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO