OMS: Tulpina bacteriei E.coli care bantuie Europa, “puternic infectioasa si toxica”.A ucis 18 oameni

Ultima actualizare: 12-04-2012 05:08
Bacterie

Organizatia Mondiala Sanatatii a anuntat astazi ca epidemia care a infectat peste 1500 de persoane din Germania a fost provocata de o tuplina necunoscuta a bacteriei E.coli, cu care specialistii nu s-au mai intalnit niciodata.

Din acest motiv, au precizat reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citati de New York Times, toata lumea este ingrijorata in privinta securitatii medicale si a severitatii cu care, aceasta epidemie, s-ar putea raspandi.

Intre timp, Agentia britanica pentru Protectia Sanatatii a anuntat ca numarul cazurilor din Marea Britanie a crescut de la 3 la 7, din cauza bacteriei care a fost gasita in oragnismele celor care au calatorit in Germania. De asemenea, Rusia a interzis importul tuturor legumelor proaspete din Uniunea Europeana.

"Ceea ce am inteles pana acum este faptul ca avem de-a face cu o tulpina care nu a mai fost detectata pana acum intr-o epidemie." - a declarat Gregory Hartl, purtator de cuvant al OMS. El a mai adaugat faptul ca cercetatori din mai multe laboratoare lucreaza impreuna pentru a aduna cat mai multe informatii despre aceasta noua tulpina de bacterie.

Originile acestei epidemii - care a ucis 16 persoane in Germania si una in Suedia - sunt inca misterioase. Exista unele informatii, care sunt in curs de verificare, potrivit carora aceasta tulpina ar fi un derivat mutant al bacteriei E.coli.

CE a anulat alerta impotriva castravetilor spanioli. Focarul epidemiei este un oras din Germania

Bacteria E-coli a omorat 16 oameni. Europa, debusolata. Germania admite: Castravetii NU sunt de vina

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO