Obama, pata de culoare la Casa Alba. S-a intalnit cu Bush

Ultima actualizare: 02-10-2012 14:49

Noul locatar al Casei Albe, Barack Obama, a pasit in sfarsit in viitoarea sa resedinta, pentru prima data de la castigarea alegerilor pentru presedintia Statelor Unite.


A fost primit, dupa cum cere traditia, de actualul presedinte George Bush si de sotia lui, Laura. Cei doi lideri s-au inchis in faimosul Birou Oval, unde au discutat despre problemele Americii.

Au fost lasati de sotii sa puna tara la cale si in schimb, ele au preferat sa se plimbe prin Casa Alba. Barack Obama si sotia sa Michele au ajuns cu 11 minute mai devreme la Casa Alba. George Bush si Prima Doamna Laura ii asteptau deja la intrarea in resedinta.

Este pentru prima oara cand Obama a patruns in aceasta incapere, de unde va conduce America insa in urmatorii patru ani. Au fost discutii "constructive si amicale", a spus purtatorul de cuvant al lui Bush despre intrevederea care a durat aproape doua ore.

Membri din staffurile celor doi lideri au dat insa de inteles ca intalnirea a fost dominata de criza economica si razboiul din Irak.

In tot acest timp, doamnele au servit un ceai. Apoi au facut un tur al faimoasei resedinte, care are 132 de camere, 35 de bai, peste 400 de ferestre, trei lifturi, un cinematograf, sala de bowling si o curte uriasa cu teren de tenis, jogging si piscina.

Pentru vizita de acomodare in viitoarea sa locuinta, Michelle Obama a ales o rochie rosie, iar doamna Bush a preferat culoarea maro. Familia Obama se va muta la Casa Alba pe 20 ianuarie, cand noul presedinte va depune juramantul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO