O rusoaică riscă închisoarea, după ce a fost surprinsă dansând provocator într-un club din Cairo


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Februarie 2018 22:33
Categorie: Stiri externe
Dansuri orientale

O femeie din Rusia care practică dansuri orientale riscă să fie pusă sub acuzare, pentru „incitare la destrăbălare”, în Egipt.

 

Potrivit unor surse de securitate citate de AFP, femeia a ajuns în atenția autorităților după ce a fost surprinsă dansând lasciv într-un club din Cairo, într-un filmuleț care a ajuns viral pe rețelele de socializare.

Femeia a fost identificată drept Ekaterina Andreeva, cunoscută sub numele de scenă „Gawhara”. Deși sursele susțin că ea ar urma să fie deportată, avocatul femeii spune că aceasta urmează să fie judecată.

Autoritățile nu o acuză doar de comportament indecent, ci și că nu deținea documentele care să îi permită să trăiască și că muncească în Egipt.

„Nu va fi deportată, pentru că documentele sale sunt în regulă. Ea va fi judecată pentru că a incitat la comportament indecent”, a spus avocatul Mohammed Saleh.

Ekaterina Andreeva a fost reținută de polițiști, după ce într-o filmare aceasta a apărut dansând senzual într-un club din Cairo, în timp ce poartă niște haine provocatoare. Deși inițial poliția a anunțat că o va deporta, ea a fost eliberată din închisoare.

Sub conducerea președintelui egiptean Abdel Fattah al-Sisi, mai mulți artiști au ajuns la închisoare, pe motiv că au încălcat regulile privind moralitatea. De exemplu, o egipteancă de 21 de ani a fost condamnată la doi ani de închisoare, după ce într-un filmuleț mimat gesturi indecente. Totodată, în 2015, o dansatoare a fost condamnată la un an de închisoare, după ce a apărut în videoclipul unei melodii intitulate „Dă-mi drumul la mână.”

Sursa: AFP

VIDEO PROTVPLUS.RO