O romanca a pacalit o companie din SUA cu 6 milioane de dolari

Dată publicare: 26-01-2010 00:00
Dată actualizare: 04-06-2012 08:56


N-a cucerit America, dar a ajuns cunoscuta in aceasta parte a lumii pentru 6 milioane de dolari. O romanca, Sabina Vieru, a fost condamnata in Statele Unite pentru ca ar fi pacalit compania unde era angajata cu aceasta suma fabuloasa.

 

Banii nu i-a cheltuit cu iubitul in Las Vegas, ci i-ar fi investit in imobiliare, sustin agentii FBI. O parte din suma ar fi ajutat la ridicarea unui parc rezidential, pe litoralul Marii Negre.

Pana acum, au fost finalizate 72 de apartamente, preturile de vanzare situandu-se intre 150.000 si 300.000 de euro.

O parte dintre locuinte au fost deja cumparate, iar noii proprietari s-au si mutat in ele. Cel care a ridicat complexul de la Navodari este Cristian Serban.

El spune ca in 2004, in Statele Unite, mai multi conationali stabiliti acolo au pus pe picioare o firma imobiliara. Investitiile vizau si litoralul romanesc. Printre cei interesati a fost si Sabina Vieru, cea vizata de FBI.

Asadar s-a infiintat compania, iar banii au venit de la o alta care fusese alimentata chiar de Sabina Vieru cu 3 milioane de dolari. Problema era ca acesti bani au fost furati sustin agentii de peste ocean, de la societatea Daimler Trucks.

Astfel, dupa 4 ani de procese, statul american a condamnat-o la inchisoare pe romanca si a obligat-o sa inapoieze intreaga suma.

In tot acest timp afacerea din tara a mers mai departe, fara ca Sabina Vieru sa ajunga macar in Constanta.

Oricum investitorii din Romania anunta ca au inapoiat o mare parte din suma companiei Daimler Trucks.

Tags: infractiuni, fbi,


VIDEO PROTVPLUS.RO