O primăriță i-a păcălit pe localnici că va crea 4.000 de locuri de muncă: „N-au apreciat gluma”

03-04-2018 20:52

Primarul orășelului francez Beauvais i-a anunțat, duminică, pe localnici că vor fi create 4.000 de locuri de muncă în localitate. Ulterior, edilul și-a cerut scuze, precizând că a fost vorba doar despre o glumă de 1 aprilie.

 

Duminică dimineața, Caroline Cayeux a anunțat că gigantul Ikea va veni în orășelul situat la aproximativ 80 de kilometri de Paris, unde va deschide un magazin de 13.000 de metri pătrați, astfel că vor fi create 4.000 de locui de muncă, informează Newsweek.

„M-am luptat pentru numeroasele avantaje și am câștigat. Sunt încântată”, a scris ea pe Facebook.

Totodată, primărița a mai precizat că adepții mobilei de la Ikea vor fi fericiți că nu mai trebuie să meargă până la Lille, Rouen sau Paris ca să își facă cumpărăturile. După aceea, Cayeux a postat un mesaj și pe Twitter.

Când au descoperit că e o glumă, oamenii s-au revoltat pe Twitter și Facebook.

„Ce glumă proastă. Nu ți-e rușine că dai speranțe miilor de oameni din oraș care n-au un loc de muncă?”, i-a transmis un localnic.

„Îmi place Ziua Păcălelii, dar nu când dai speranțe populaței dintr-o zonă care se confruntă cu lipsa locurilor de muncă”, a reacționat o altă persoană.

În replică, primărița și-a cerut scuze. „Nu am fost răutăcioasă. Era un semnal pentru Ikea că ne dorim să vină în Beauvais. Din păcate, mulți locuitori au văzut în anunț promsiunea unui loc de muncă și n-au apreciat gluma. A fost o greșeală. Ne vom descurca mai bine la anul”.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO