O noua veste ingrijoratoare pentru Google. Comisia Europeana ar putea impune o noua amenda record, legata de Android


Ultimul update: Duminica 09 Iulie 2017 06:57
Data publicarii: Joi 06 Iulie 2017 09:53
Categorie: Smart things
Aplicatii Android

Comisia Europeana ia in considerare impunerea unei noi amenzi record pentru Google, legata de sistemul de operare Android, si a infiintat o comisie de experti pentru a obtine o a doua opinie in acest caz, informeaza Reuters.

Daca aceasta comisie va fi de acord cu concluziile unei investigatii efectuate de o echipa a C.E., institutia ar putea lua o decizie pana la sfarsitul acestui an.

In aprilie 2016, C.E. a acuzat Google ca se foloseste de pozitia dominanta detinuta de sistemul de operare Android pentru a bloca accesul pe piata al companiilor concurente, in urma unor plangeri facute de organizatia de lobby FairSearch, firma americana Disconnect, specializata in blocarea publicitatii online si protejare a confidentialitatii datelor, furnizorul de aplicatii Aptoide din Portugalia si compania rusa Yandex.

Noua amenda din partea autoritatii pentru concurenta din UE, care a penalizat deja Google, luna trecuta, cu 2,4 miliarde de euro pentru ca a favorizat ilegal propriul serviciu de comparare a cumparaturilor, ar putea implica un risc mai mare pentru companie, avand in vedere potentialul urias de crestere al Android, potrivit news.ro.

Amenda in acest caz ar putea fi mai mare decat cea de 2,4 miliarde de euro.

Comisia Europeana a acuzat Google in aprilie anul trecut ca practicile anti-concurentiale au inceput in 2011 si este probabil ca institutia sa ceara companiei sa le opreasca.
Reprezentantii Comisiei Europene si ai Google au refuzat sa comenteze.

O decizie a Executivului UE in acest caz are potentialul sa lezeze mai mult Google decat un al treilea caz, referitor la serviciul de publicitate AdSense, considera Richard Windsor, un analist financiar independent care urmareste concurenta dintre cele mai mari companii americane si asiatice in industria Internetului si dispozitivelor mobile.

Sursa: News.ro