O mamă a venit cu bebelușul la examen. De ce s-a așezat jos, în spatele clasei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Jahantab Ahmadi
Getty

Imaginea unei mame care a venit cu bebelușul pentru a da un exemen de admitere la o universitate din Afganistan a generat un val de emoție și admirație.

Jahantab Ahmadi are 25 de ani și este mamă a trei copii. Asta nu a oprit-o din visul ei de a deveni studentă într-o țară unde majoritatea femeilor sunt analfabete și tratate ca cetățeni de mâna a doua.

Puternica imagine a fost realizată de un profesor de la o universitate privată din Afganistan și a generat un val de admirație după ce s-a viralizat pe rețelele de socializare.

O campanie lansată pe GoFundMe a reușit să adune din donații 14.000 de dolari, o avere într-o țară unde 39% din populație trăiește în sărăcie. Suma va fi folosită pentru studiile femeii.

”Trebuia să mă concentrez și pe copil, și pe examen” a povestit femeia pentru AFP. Bebelușul avea o infecție la ureche și plângea, astfel că Jahantab s-a așezat pe în spatele tututor, pentru a nu-i deranja pe cei prezenți.

”Nu vreau să fiu lipsită de educație. Vrea să ajung medic, să le ajut pe femeile din comunitatea mea” a mai povestit femeia.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO