O fosta angajata Disneyland da in judecata compania: "Am fost hartuita si discriminata"

Ultima actualizare: 03-11-2012 06:54
Imane Bouldal

Compania Walt Disney este in centrul unui scandal urias, dupa ce o fosta angajata a unui restaurant Disneyland a intentat un proces pentru hartuire si discriminare religioasa, la putin timp dupa ce a fost concediata.

Imane Bouldlal are 28 de ani si este de religie musulmana. Ea a lucrat la Storytellers Cafe, un restaurant aflat in interiorul parcului Disnelyand din Anaheim, California.

Dupa doi ani de zile, tanara a cerut permisiunea sa poarte in timpul serviciului hijab, o esarfa pentru cap, specifica femeilor musulmane. S-ar fi aratat dispusa sa aleaga o esarfa care sa se asorteze cu uniforma sau care sa aiba imprimat logo-ul Disney.

Femeia spune insa ca sefii au refuzat-o, spunandu-i ca ar incalca regulile companiei privind aspectul angajatilor in timpul serviciului. Printre restrictii se numara tatuajele vizibile si unghiile mai lungi de 6 milimetri.

Vrei o vacanta in familie plina de energie? Alege parcurile de distractii din Europa

Drept urmare, i s-ar fi oferit doua variante: sa lucreze intr-o zona a localului unde nu ar fi intrat in contact cu niciun client sau sa poarte o palarie deasupra esarfei. Cand a refuzat, a fost concediata.

Nascuta in Maroc, dar cu cetatenie americana, Imane sustine ca a fost jignita in mai multe randuri, atat de colegi, cat si de de supraveghetori, fiind numita "terorista" si "camila". Ea spune ca s-a plans sefilor, insa acestia n-au luat nicio masura.

"Disneyland isi spune cel mai fericit loc de pe pamant, insa am fost hartuita imediat ce am inceput sa lucrez aici. Iar lucrurile s-au inrautatit atunci cand am decis sa port hijab", a declarat tanara, care spera ca in urma procesului sa obtina despagubiri, dar si un ordin judecatoresc prin care Disney sa nu mai poata interzice angajatilor sa poarte hijab.

Reprezentantii Disney spun ca i-au oferit fostei angajate nu mai putin de patru job-uri diferite care i-ar fi permis sa poarte hijab in timpul serviciului, dar aceasta a refuzat, iar apoi nu a mai vrut sa vina la munca.

Los Angeles Local News, Weather, and Traffic

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO