Haos in Venezuela din cauza lipsei banilor cash. Oamenii iau cu asalt magazinele, iar jafurile sunt la ordinea zilei


Ultimul update: Marti 04 August 2015 08:10
Data publicarii: Sambata 01 August 2015 18:06
Categorie: Stiri externe

Venezuela este in pragul exploziei sociale, in conditiile in care haosul, jafurile si violentele sunt la ordinea zilei. Disperati ca nu mai pot procura nici produse de stricta necesitate, oamenii iau cu asalt orice magazin.

Un asemenea incident s-a soldat vineri seara cu moartea unei persoane si arestarea altor 30. Sute de oameni asteptau la coada in fata unui magazin alimentar din orasul San Felix, cand cineva a lansat zvonul ca angajatii ar fi dosit o parte din marfa in interior. Lucrurile au scapat rapid de sub control, iar un barbat a fost calcat in picioarte in busculada.

Marco Antonio Ponce, sociolog: “Situatia are trei aspecte: in primul rand, guvernul nu garanteaza dreptul la hrana pentru cetateni, in al doilea rand, oamenii sunt adusi in pragul disperarii si, in sfarsit, majoritatea infractiunilor raman nepedepsite"

Asemenea imagini nici macar nu ajung in programele de stiri, din cauza cenzurii guvernamentele, care invoca mereu grija de a nu se crea panica. Din cauza ieftinirii barilului, tara cu cele mai mari rezerve de petrol are o nevoie uriasa de lichiditati. Asa a ajuns sa acorde reduceri semnificative tarilor care ii sunt datoare si sa puna gaj rezerva nationala de aur, in schimbul unor imprumuturi.

Guvernul socialistului Nicolas Maduro a taiat miliarde de dolari din datoriile unor tari precum Jamaica, Republica Dominicana ori Uruguay, in schimbul primirii imediate a restului de bani. In conditii de inflatie de 100%, penurie pentru bunuri de larg consum si medicamente si deficit colosal, guvernul refuza totusi sa micsoreze cheltuielile, in asteptarea alegerilor legislative din luna decembrie.

A aruncat cu un mango in presedintele Venezuelei si a primit in schimb o locuinta:
Cetatenii din Venezuela, amprentati la supermarket pentru a nu cumpara prea multe alimente. Explicatia autoritatilor
VIDEO PROTVPLUS.RO