Nouă lovitură pentru Maduro. Instituția care blochează o tranzacție de 1,2 miliarde $

Ultima actualizare: 26-01-2019 21:40
Nicolas Maduro
AFP

Banca Angliei a împiedicat reprezentanți ai lui Nicolas Maduro să retragă aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari, potrivit unor surse anonime citate de Bloomberg.

CNN notează că mișcarea reprezintă o nouă lovitură pentru președintele venezuelean, care depune efortui să-şi salveze autoritatea, informează News.ro.

Potrivit Bloomberg, care citează surse anonime la curent cu acest subiect, aurul constituie o parte semnificativă a rezervelor valutare în valoare de opt miliarde de dolari deţinute de către Banca centrală venezueleană.

CNN precizează că nu a putut confirma din surse independente aceste informaţii şi că încearcă să obţină o reacţie din partea reprezentanţilor lui Maduro.

Instituția a luat această decizie după ce oficiali americani de rang înalt au îndemnat Guvernul britanic să-i împiedice accesul lui Maduro la activele ţării sale şi să-i ofere acces opozantului Juan Guaido, care s-a autoproclamat „preşedinte” interimar al ţării, potrivit Bloomberg.

Londra s-a alăturat sâmbătă Statelor Unite care l-au recunoscut deja şi altor ţări care au anunţat că-l vor recunoaşte pe Guaidó drept preşedinte interimar al Venezuelei, în cazul în care nu se convoacă alegeri în ţară în termen de opt zile.

„Ne aflăm alături de Statele Unite şi afirmăm că Adunarea Naţională (venezueleană) şi preşedintele său Juan Guaidó sunt cei mai în măsură să conducă Venezuela în vederea restaurării democraţiei, economei şi libertăţii sale”, a declarat secretarul de stat britanic Alan Duncan.

Banca Angliei a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, că furnizează servicii de păstrarea aurului unei mare număr de clienţi, dar că nu comentează cu privire la aceste relaţii.

„În toate operaţiunile sale, banca respectă cele mai stricte norme de gestionare a riscului şi respectă toate legile în vigoare, inclusiv sancţiunile financiare aplicabile”, precizează reprezentanții instituției.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat vineri, într-un comunicat, că intenţionează să folosească instrumente economice şi diplomatice pentru a se asigura că toate tranzacţiile comerciale cu Guvernul venezuelean sunt «compatibile» cu Guvernul Venezuelei recunoscut de către Statele Unite şi condus de Juan Guaidó.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO