Noua gripa prinde putere si in Australia!

Ultima actualizare: 05-10-2012 00:54

Peste 15.000 de oameni au fost plasati in carantina, in timp ce alte cateva sute asteapta cu inima stransa pe un vas de croaziera, sa afle daca i-a ajuns si pe ei virusul A-H1N1.

 

Desi sunt in stare de alerta, autoritatile refuza deocamdata sa recurga la masura extrema de inchidere a scolilor, restaurantelor si arenelor sportive.

Fotbalistii primei echipe din liga australiana au parasit epicentrul epidemiei, orasul Melbourne, dupa ce au fost testati. In urma lor, 3.000 de oameni au fost plasati in carantina.

Chiar daca mai multe cluburi sportive si-au anulat meciurile, guvernul federal refuza sa faca acelasi lucru cu celelalte evenimentelor publice.

In statul New South Wales situatia e si mai alarmanta. In capitala Sydney si in alte orase, 12.000 de oameni sunt in carantina. Cei care dau semne de raceala nu sunt lasati in hoteluri.

Ca si cum nu era de ajuns, australienii mai au pe cap inca o bomba cu ceas. Un pachebot plin de turisti asteapta unda verde de la marina militara ca sa acosteze la Brisbane.

Cinci turisti prezinta simptome ale noii gripe, iar daca rezultatele vor fi pozitive, echipajul si pasagerii vor ramane cel putin o saptamana pe vasul plasat in carantina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO