Inundatii catastrofale in Turcia: 31 de morti! PRAPADUL IN IMAGINI

Ultima actualizare: 03-04-2012 16:07
Nord-vestul Turciei, inghitit de ape! Furtunile au...
Inundatii catastrofale in Turcia: 28 de oameni mor...

Cel putin 31 oameni si-au pierdut viata si cateva zeci sunt disparuti, dupa ce ploile torentiale au provocat inundatii catastrofale in nord-vestul tarii.

 

Televiziunile au transmis imagini infioratoare cu oameni izolati pe autoturisme sau blocati inauntrul lor. Pana in acest moment, nu exista informatii despre victime in randul romanilor stabiliti in Istanbul sau aflati acolo in vacanta.

La Istanbul, este haos dupa cele mai puternice ploi din ultimii 80 de ani. A fost atat de multa apa, dintr-o data, incat strazile si liniile de cale ferata au disparut intr-o clipa. Un mic tsumani de 2 metri inaltime a tarat cu el tot ce-a gasit in cale.

Sute de persoane surprinse de torent pe sosea, s-au refugiat spre locurile mai inalte, insa navala apelor a fost atat de rapida, incat zeci de oameni au fost prinsi ca in capcana. Unii s-au catarat pe masinile pe jumatate inecate, altii au preferat sa ramana inauntru, aruncand apa din vehicule ca din barci. In cele din urma, au parasit cu totii autoturismele, ca sa nu moara sufocati.

Cea mai grava situatie s-a inregistrat pe soseaua care leaga Istanbulul de autostrada catre Grecia si de aeroportul Atatiurk. Primaria a trimis elicopterele ca sa-i ia pe oamenii blocati pe acoperisuri. Iar acolo unde firele electrice impiedicau interventiile aeriene, au intrat in actiune excavatoare uriase.

Metropola de 15 milioane de locuitori de pe tarmurile Bosforului plateste din greu deceniile de extindere haotica si constructii de mantuiala. Canalizarea facuta la repezeala a cedat din primele ore, asa ca apa n-a mai avut decat o singura cale de a se scurge la vale - pe strazi. In cele din urma, sute de masini, de la camioane la limuzine au ajuns in apele Marii Marmara.

De partea lor, autoritatile romane monitorizeaza situatia, in cazul in care ar exista cetateni de-ai nostri afectati de urgia de la Istanbul.

Ti-ai petrecut vacanta in Turcia si ai trecut printr-o experienta neplacuta? Fii chiar tu reporter pentru Stirile Pro TV! Trimite-ne aici imagini filmate de tine!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO