Ciocniri violente în Barcelona. Protestatarii au aruncat cu pietre și torțe


Ultimul update: Joi 17 Octombrie 2019 14:36
Data publicarii: Miercuri 16 Octombrie 2019 19:15
Categorie: Stiri externe

Ciocniri violente între protestatari şi poliţie au avut loc marţi seară la Barcelona, în timpul manifestaţiilor declanşate după recenta condamnare la închisoare a nouă lideri ai separatiştilor catalani.

Protestatarii au aruncat pietre şi torţe în direcţia forţelor de ordine şi au incendiat containere de gunoi şi cartoane pe mai multe străzi din centrul Barcelonei, inclusiv în apropierea clădirii La Pedrera, una dintre principalele atracţii turistice a oraşului, relatează Agerpres.

Poliţia a ripostat de mai multe ori cu bastoane, încercând să îndepărteze manifestanţii din jurul birourilor locale ale guvernului spaniol, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei regionale Mossos.

Peste 50 de persoane au fost arestate.

La demonstrația de marți, de la Barcelona, încheiată cu asemenea scene violente, au luat parte, 40.000 de oameni. Conform guvernului, linia feroviară pentru trenurile de mare viteză, dintre Barcelona şi Franţa a fost întreruptă, câteva ore, ca urmare a unui sabotaj.

Miercuri, mai multe marșuri, au pornit din diferite orașe catalane, pentru a se întâlni la Barcelona, urmând că vineri, să fie o zi de grevă generală, și demonstrații în masă.

Protestele au izbucnit luni, după condamnarea la pedepse, cuprinse între 9 și 13 ani de închisoare, a unor foști lideri separtiști catalani.

Avertisment de călătorie emis de MAE, după protestele violente din Barcelona
Aeroportul din Barcelona, blocat de protestatari după condamnarea separatiștilor catalani
Condamnări pentru liderii separatiști catalani, în dosarul rebeliunii din 2017
FULLSCREEN
Ciocniri violente în Barcelona. Protestatarii au aruncat cu pietre și torțe
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO