Niciun cimitir nu vrea sa-l ingroape pe Tarnaev, suspectul din Boston. "Arunca-l ca pe Osama in apa"

06-05-2013 18:17


Tamerlan Tsarnaev

Niciun cimitir din Massachusetts nu are permisunea de a-l ingropa pe Tamerlan Tarnaev, suspectul in atentatul din 15 aprilie de la Boston. Unchiul sau Ruslan Tsarni a declarat ca cimitire din alte state americane s-au oferit sa-l ajute.


Unul dintre unchii celor doi frati Tarnaev, Ruslan Tarni, a mers duminica impreuna cu mai multe rude la sala mortuara unde este depus cadavrul tanarului, ucis in timpul unui schimb de focuri cu politia la trei zile dupa atentatul din Boston.

Peter Stefan, directorul acestei case de pompe funebre situate la periferia Bostonului a explica presei ca nu a gasit niciun cimitir care sa accepte sa primeasca ramasitele pamantesti ale lui Tamerlan Tarnaev in tot statul Massachusetts.

"Trebuie sa il ingropam pe individ. Putin conteaza cine este sau ce a facut, in tara noastra, oamenii sunt ingropati", declara Peter Stefan care a dezvaluit ca a primit amenintari cu moartea de la americani pentru ca a primit corpul tanarului in casa sa mortuara. "Mi-au spus ca nu sunt american" a spus acesta citat de nydailynews.com.

Proteste au loc in fata salii, cu manifestanti agitand drapele americane sau care cer trimiterea cadavrului lui Tamerlan Tarnaev in Rusia. "Sunt singur in toata povestea aceasta ...", le-a declarat jurnalistilor Ruslan Tarni. "Caminul sau de aproximativ zece ani este Cambridge", a adaugat el.

Protestatarii reuniti in jurul casei de pompe funebre au strigat: "Aruncati-l peste bord ca pe Osama bin Laden" potrivit www.nydailynews.com. Totusi Peter Stefan si Ruslan Tarni au povestit ca niste cimitire din alte state americane s-au oferit sa-i ajute cu ingroparea.

Primarul din Cambridge, in apropiere de Boston, a declarat ca nu se pune problema ca Tamerlan Tarnaev, decedat in urma unui schimb de focuri cu politia, sa fie ingropat in oras, chiar daca acesta locuia acolo de aproximativ zece ani.

"Eforturile dificile si stresante desfasurate de locuitorii din Cambridge pentru a reveni la viata normala vor fi spulberate de agitatia, manifestatiile si avalansa de jurnalisti atrasi de aceasta inmormantare", a scris intr-un comunicat, duminica seara, Robert Healy, primarul orasului.

Evocand legea care face din el un garant al linistii orasului sau, el continua: "Am apreciat ca nu este in interesul «linistii orasului» sa emit autorizatia de inhumare pe o parcela din cimitirul din Cambridge a cadavrului lui Tamerlan Tarnaev".

De origine cecena, Tamerlan, in varsta de 26 de ani, si fratele lui Djohar (19 ani), care este in prezent detinut la o inchisoare-spital, sunt acuzati ca au comis un dublu atentat in cadrul maratonului din Boston, soldat cu trei morti si peste 260 de raniti.


 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO