Muzeul Luvru din Abu Dhabi, inaugurat în prezența președintelui Franței


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 10 Noiembrie 2017 20:03
Categorie: Stiri externe

Muzeul Luvru din Abu Dhabi va primi de sâmbătă vizitatori. Construcţia, ridicată în zece ani, a fost inaugurată cu mare fast în prezenţa preşedintelui Franţei.

Jumătate de miliard de dolari au primit francezi ca să permită folosirea numelui Luvru trei decenii.

Un spectacol colosal de artificii a încheiat ceremonia de inaugurare a muzeului Luvru de la Abu Dhabi. Invitat de onoare la eveniment a fost preşedintele francez Emmanuel Macron, întrucât proiectul a luat naştere ca parte a unui acord semnat în 2007 între autorităţile franceze şi cele din Abu Dhabi.

Clădirea, ridicată în decurs de un deceniu, e considerată o operă de artă şi a costat câteva sute de milioane de dolari.

Mohamed Khalifa Al Mubarak, preşedinte Abu Dhabi Tourism & Culture Authority: "Se vorbeşte despre costuri şi întârzieri. Cel mai important este însă că elementul cultural va rămâne aici permanent. Cine câştigă din toate acestea e cultură."

Emirul din Abu Dhabi a plătit jumătate de miliard de dolari pentru a folosi numele de Luvru timp de trei decenii.

Mohamed Khalifa Al Mubarak, directorul Abu Dhabi Tourism & Culture Authority: "Am simţit că trebuie să creăm ceva pentru lume. Cred că frumuseţea acestui muzeu e că le va vorbi tuturor."

Muzeul găzduieşte 23 de galerii de artă, unde vor fi expuse 600 de opere de artă şi de artefacte, jumătate luate cu împrumut din alte muzee. Acest portret realizat de Leonardo DaVinci e expus pentru prima dată în afara Europei.

Emirul din Abu Dhabi plănuişte să ridice alte două muzee lângă Luvru, între acestea un Guggenheim, copie a faimosului muzeu de artă de la New York.

Muzeul Luvru din Abu Dhabi se pregăteşte să-şi deschidă porţile. Cum arată clădirea
Clipul in care Rod Stewart se preface ca ii taie gatul unui barbat, in desertul din Abu Dhabi. Imaginile au fost sterse VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO