Muhammad Ali, legenda mondiala a boxului, a murit la 74 de ani. Drama prin care a trecut unul dintre cei mai iubiti sportivi

Ultima actualizare: 07-06-2016 06:58

Celebrul pugilist Muhammad Ali a murit vineri noapte spre sambata, dupa ce fusese internat in spital pentru probleme respiratorii.

Legenda boxului Muhammad Ali a fost spitalizat din cauza unei probleme respiratorii, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al fostului campion mondial al greilor, citat de AFP. Insa, acesta a murit la doar o zi dupa ce fusese internat, relateaza CNN.

Ali, in varsta de 74 de ani, a fost internat joi in spitalul din Phoenix, oras din Arizona unde locuieste o buna parte a anului.

''Dupa o lupta de 32 de ani impotriva maladiei Parkinson, Muhammad Ali s-a stins din viata la varsta de 74 de ani'', a afirmat purtatorul sau de cuvant Bob Gunnell.

"Este o zi trista in viata. L-am iubit pe Muhammad Ali, era prietenul meul Ali nu va muri niciodata", a declarat Don King, care a promovat o parte dintre cele mai importante meciuri ale fostului pugilist.

Ali sufera de aproape 30 de ani de maladia Parkinson si a fost spitalizat de doua ori, la finele anului 2014 si inceputul anului 2015, pentru o pneumonie si o infectie urinara.

Nascut Cassius Clay, campion olimpic la Roma in 1960, el si-a inceput cariera profesionista in cursul aceluiasi an, devenind campion mondial WBA in 1964 dupa ce l-a invins prin KO, in runda a 7-a, pe Sonny Liston.

 

Regele incontestat al categoriei, cel supranumit "The greatest" (cel mai mare), a socat Statele Unite in 1967 refuzand sa satisfaca serviciul militar si sa lupte in razboiul din Vietnam, din cauza convingerilor sale religioase.

 

El a fost incarcerat, deposedat de titluri si a primit interdictia de a boxa timp de trei ani si jumatate, inainte de a redeveni campion mondial in 1967, reunificand titlurile WBA si WBC in urma victoriei prin KO (runda 8) in fata lui George Foreman, intr-un meci la Kinshasa, in Zair (Republica Democratica Congo).

El a pierdut titlul la puncte in fata lui Leon Spinks pe 15 februarie 1978, dar l-a recuperat in meciul revansa de pe 15 septembrie acelasi an.

Muhammad Ali si-a incheiat cariera profesionista in urma unei infrangeri la puncte in fata lui Trevor Berbick, pe 11 decembrie 1981 la Queen Elizabeth Sports Centre din Nassau.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO