Motivul pentru care 12 jihadiști ISIS au fost executați în Irak

29-06-2018 16:40


isis

Cel puţin 12 jihadisti, care erau condamnaţi la moarte pentru terorism, au fost executaţi în Irak ca urmare a unei decizii a Statului Islamic.

Joi, prim-ministrul din Irak, Haider al-Abadi, a ordonat executarea "imediată" a condamnării la moarte a jihadistilor acuzaţi de acte teroriste. Cu o zi înainte, corpurile neînsufleţite a opt persoane, care erau ţinute captive de către membrii ISIS, au fost găsite abandonate pe un drum situat la nord de capitala Baghdad, conform BBC.

Se presupune că cel puţin câteva sute de persoane, printre care străini, risca să fie condamnate la moarte în Irak, fiind suspectate de acte de terorism.

"Conform ordinelor primite de la prim-ministrul Haider al-Abadi, execuțiile condamnaților la moarte au fost duse la bun sfârşit joi. 12 dintre jihadistii condamnaţi pentru acte teroriste au fost executaţi", potrivit unui comunicat apărut pe pagina de Facebook a oficialului irakian.

Identitatea celor executaţi nu a fost făcută publică de către guvernul irakian. Deşi Abadi a anunţat sistarea operaţiunile militare împotriva Statului Islamic, în decembrie, gruparea teroristă ISIS continuă, totuși, atacurile în unele zone din ţară.
 

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO