Modul barbar in care si-ar finanta ISIS activitatea terorista. Un oficial al Natiunilor Unite face dezvaluiri tulburatoare

Dată publicare: 18-02-2015 10:33
Dată actualizare: 21-02-2015 07:07


Statul Islamic

Gruparea terorista ISIS ar obtine bani pentru finantarea activitatilor sale din vanzarea de organe recoltate de la victime, afirma doi oficiali ai Natiunilor Unite.

Ambasadorul Irakului la Natiunile Unite a cerut Consiliului de Securitate al Natiunilor sa investigheze unele suspiciuni cum ca Statul Islamic si-ar finanta activitatea terorista din vanzarea de organe.

Ambasadorul Mohamed Alhakim a declarat ca, in ultimele saptamani, in mai multe morminte au fost descoperite cadavre care prezentau incizii chirurgicale si organe lipsa.

"Avem cadavrele, veniti sa le examinati. Este clar ca e lipsesc organe", a spus acesta.

El a mai adaugat si ca zeci de medici din Mosul au fost executati deoarece au refuzat sa participe la recoltarea de organe. Alhakim a acuzat gruparea ISIS de genocid, aratand ca victimele acestora fac parte doar dintr-un anumit grup etnic.

Pe de alta parte, trimisul Natiunilor Unite in Irak, Nikolay Mladenov, a afirmat ca, in luna ianuarie, 790 de persoane au fost ucise in conflictul armat si a observat cresterea afirmatiilor cu privire la recoltarea de organe din care teroristii si-ar finanta activitatea.

Mladenov a mai spus ca principalul obiectiv al Irakului este sa recupereze teritoriile asupra carora ISIS a obtinut controlul in ultimul an.

Sursa: Time.com


VIDEO PROTVPLUS.RO