"Mi-am acoperit fata cu sange, sa creada ca am murit". Un copil de 11 ani si-a vazut familia ucisa

Ultima actualizare: 17-10-2012 16:28

Un baiat de 11 ani a povestit cum si-a acoperit fata cu sangele fratelui sau si a pretins ca este mort, in timp ce barbati inarmati, loiali Guvernului sirian, au patruns in casa sa si au ucis sase membri ai familiei sale, in timpul masacrului de la Hula.

Tanarul supravietuitor a povestit ca trupele au ajuns in districtul sau sambata, in jurul orei 03.00, cu cateva ore dupa ce obuzele au inceput sa cada peste Hula.

"Au venit in vehicule blindate si erau si cateva tancuri. Au tras cinci gloante in usa casei noastre. Au spus ca ii vor pe Aref si Shawki, tatal si fratele meu. Apoi au intrebat de unchiul meu, Abu Haidar. Ii stiau si lui numele", a explicat baiatul.

Cuprins de frica, el a ramas la intrarea in casa, in timp ce barbatii inarmati au ucis toti membrii familiei sale in fata lui.

 

"Mama a strigat la ei. I-a intrebat: Ce vreti de la sotul si fiul meu? Un barbat chel si cu barba a impuscat-o cu o mitraliera. Apoi au ucis-o oe sora mea, Rasha, cu aceeasi arma. Ea avea cinci ani. Dupa care l-au impuscat pe fratele meu Nader in cap si in spate. Am vazut cum sufletul lui i-a parasit corpul in fata mea. Au tras in mine, dar glontul a trecut pe langa mine si nu am fost lovit. Tremuram asa de tare incat am crezut ca ma vor vedea. Mi-am acoperit fata cu sange ca sa creada ca am murit", povesteste el.

Convinsi ca activitatea lor s-a incheiat, barbatii s-au mutat in alte zone ale case, de unde au inceput sa fure diverse bunuri.

"Au furat trei televizoare si un computer", a declarat baiatul.

La iesirea din casa, baiatul sustine ca unul dintre barbatii inarmati i-au gasit pe cei trei barbati pe care ii cautau si i-au ucis pe toti.

"L-au impuscat pe tata si pe unchiul meu. Apoi l-au gasit pe Aref, fratele meu mai mare, langa usa. L-au impuscat si pe el", adauga copilul.

Baiatul sustine ca a asteptat pana cand vehiculele blindate au parasit strada si a fugit la casa unchiului sau din apropiere, unde s-a ascuns. El sustine ca aceiasi barbati au batut la usa cateva minute mai tarziu, intrebandu-l pe unchiul lui daca stie cine locuieste in casa pe care tocmai o distrusesera.

"Nu stiau ca era ruda cu mine si cand au vorbit cu el au descris sase persoane ucise in casa mea. Ei m-au inclus si pe mine. Au crezut ca am murit", a povestit el.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!