Meniul de fast-food pe care NU iti permiti sa-l comanzi: burger de 666 dolari si hot dog de 2.300
Fast-foodul nu va mai fi niciodata ce era pana acum, dupa ce americanii au inventat sandvisurile de lux. Vedeti ce contine burgerul de 666 de dolari sau hot-dogul de 2.300 de dolari.
Inceput initial ca o gluma, proiectul s-a dezvoltat rapid. In New York a aparut Doucheburgerul, care costa 666 de dolari.
Contine carne de vita decorata cu foita de aur, caviar, homari, foie gras si sos de kopi luwak.
Urmeaza hot-dogul care costa nu mai putin de 2.300 de dolari. Contine bucati de ceapa caramelizate in Dom Perignon si otet balsamic si caviar decorat cu platina.
Evident, doar cei bogati isi pot permite sa guste din aceste meniuri excentrice, insa nu trebuie sa uitam ca anumite alimente considerate acum delicatese erau candva hrana saracilor.
Spre exemplu homarii. Au fost baza hranei consumate de nativii nord-americani la inceputul colonizarii continentului, pentru ca erau usor de gasit pe plaje si chiar usor de crescut.
Ulterior, homarii erau oferiti ca hrana sclavilor si copiilor saraci, timp de cel putin un secol. Abia in timpul primului razboi mondial a inceput sa fie considerat o delicatesa.