Matt Lauer ar fi violat o colegă până la leșin. Ce ascundea prezentatorul sub birou

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Apar detalii scandaloase în cazul lui Matt Lauer, prezentatorul-vedetă al postului american NBC, care a fost concendiat pe motiv că ar fi hărţuit sexual mai multe femei.

Revista Variety şi ziarul New York Times au publicat informaţii despre numeroase incidente, în care jurnalistul şi-ar fi agresat colegele. Una dintre ele a povestit că bărbatul a chemat-o în biroul lui şi a blocat uşa, apoi ar fi violat-o până când biata femeie a leşinat.

Scandalul a ieşit la iveală la începutul săptămânii, când una dintre angajatele de la NBC l-a reclamat pe Matt Lauer la departamentul de resurse Umane. Femeia susţine că popularul prezentator al emisiunii matinale Today Show ar fi agresat-o sexual în 2014, pe când făceau transmisiuni de la Olimpiada de iarnă de la Soci.

A doua zi, şeful televiziunii a luat decizia de a-l concedia pe Lauer. Vestea a fost dată chiar de colega lui, în emisiune.

Savannah Guthrie, co-prezentator Today Show: "Hoda este cu mine în această dimineaţă pentru că este o zi tristă aici, la emisiunea Today şi la Ştirile NBC. Suntem devastaţi şi încă încercăm să înţelegem toate aceste lucruri. Mă doare sufletul pentru Matt, este prietenul meu drag şi colegul meu şi este iubit de mulţi oameni de aici.. Şi mă doare sufletul pentru acea colegă curajoasă care şi-a spus povestea.."

În ultimele ore, alte câteva femei şi-au spus poveştile în articole publicate de Variety şi The New York Times. Uneia dintre ele, Matt Lauer i-a făcut cadou o jucărie sexuală, alături de un mesaj care conţinea detalii indecente.

Femeile povestesc că jurnalistul avea, sub birou, un buton cu care bloca uşa încăperii, pentru că nimeni să nu-l deranjeze în timpul acestor întâlniri. În acelaşi birou, potrivit unei plângeri, Lauer a întreţinut relaţii intime cu o subordonată, fără voia ei, până când femeia a leşinat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În 2001, Lauer a chemat-o în birou şi a întreţinut relaţii intime cu ea. Femeia a povestit că s-a simţit neajutorată, pentru că nu voia să îşi piardă slujba. Potrivit articolului, femeia nu a relamat incidentul pentru că i-a fost ruşine.

Concedierea lui Lauer vine la doar o săptămână după ce alt jurnalist respectat, Charlie Rose a fost dat afară de postul CBS, tot pe baza unor acuzaţii de hărţuire sexuală.

Chris Rosen:"Cred că de-acum înainte, mediul de lucru se va schimba în posturileTV. Vedem aceste personalităţi, Charlie Rose şi Matt Lauer, care au fost concediate pentru comportent indecent. O să vedem că tot mai multe companii şi corporaţii îşi vor analiza politicile în acest sens. Şi tot mai mulţi angajaţi vor avea mai mult curaj să scoată la iveală astfel de incidente sau vor fi mai direcţi în a spune că nu se simt confortabil cu astfel de comportamente."

Iar Bill O Reilly, care a avut o soartă similară la Fox News, a fost intervievat chiar de Matt Lauer, în plin scandal iscat de comportamentul său indecent. Atunci, Lauer făcea o afirmaţie care se întoarce acum împotriva lui.

Matt Lauer: "Gândeşte-te la acele cinci femei şi la ceea ce au făcut ele. Au depus plângeri împotriva celei mai mari vedete de la televiziunea la care lucrau. Gândeşte-te cât de intimidate au fost, cât de greu le-a fost. Nu crezi că asta arată cât de deranjate au fost de felul în care te-ai purtat cu ele?"

Matt Lauer era unul dintre veteranii postului NBC. Lucra aici de 23 de ani şi era recompensat regeşte pentru popularitatea lui, cu un salariu de 25 de milioane de dolari pe an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO