Charlie Rose, concediat după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală de 8 femei

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Unul dintre cei mai respectaţi oameni de televiziune din America, Charlie Rose, în vârstă de 75 de ani, a fost demis de marile reţele, ca urmare a acuzaţiilor de hărţuire sexuală.

Opt femei spun ca a avut un comportament nepotrivit.

Telefoane repetate şi stânjenitoare, avansuri, atingeri nepotrivite. Acuzaţiile împotriva reputatului realizator TV, detaliate în Washington Post, se referă la o perioadă îndelungată de timp, începând cu anii '90 şi până în 2011.

8 femei îl acuză. Două dintre acestea, care au lucrat pentru Charlie Rose, susţin că el s-a plimbat  gol prin faţa lor. O alta s-a plâns că a pipăit-o la o petrecere.

Rose a prezentat scuze, dar susţine că nu toate afirmaţiile care îl vizează sunt adevărate.

Larry King, realizator: "Îmi pare rău de asta. Îl cunosc pe Charlie de multă vreme. A recunoscut că ar fi avut. Nu ştiu ce să zic. E trist".

Reporter: "După toate aceste dezvăluiri, lumea noastră poate deveni mai bună, pentru femei, cel puţin?"

Larry King: "Sper. Nu cred că lucrurile se pot înrăutăţi".

"Aceste acuzaţii sunt extrem de deranjante şi le luăm cât se poate de serios" - afirmă, înt-un comunicat, CBS. De asemenea, PBS - televiziunea naţională americană, şi Bloomberg, au întrerupt orice colaborare cu Rose.

În vârstă de 75 de ani, Charlie Rose este unul dintre cei mai respectaţi oameni de televiziune din America. Este cunoscut mai ales datorită interviurilor difuzate la programul care îi poartă numele, lansat în 1991.

Dacă Statele Unite şi Rusia nu-şi sincronizează acţiunile ca să menţinem cursul pentru o soluţie politică, pentru tranziţia de putere, ne putem întoarce la situaţia de acum 3 - 4 săptămâni. 

În ultimele săptămâni, numeroase personalităţi, inclusiv actori de Oscar şi un celebru producător de la Hollywood, au fost acuzate de hărţuiri şi chiar agresiuni sexuale.

Totul a început după ce mai multe femei s-au încumetat să vorbească despre abuzurile mogulului de la Hollywood, Harvey Weinstein. O campanie ulterioară - denumită generic "me too" - încurajează victimele să facă publice propriile lor cazuri de hărţuire sexuală.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO