Maduro îl acuză pe fostul şef al serviciilor secrete că era ''o cârtiţă'' a SUA

Ultima actualizare: 11-05-2019 10:38
maduro
Getty

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a afirmat că fostul şef al serviciilor secrete venezuelene Christopher Figuera, care a fugit în SUA, era ''o cârtiţă a CIA'' ce ''a coordonat'' revolta eşuată la care a făcut apel Juan Guaido pe 30 aprilie.

 

''Am reuşit să probăm'' că Figuera ''a fost recrutat de către CIA în urmă cu peste un an şi că era un trădător, o cârtiţă infiltrată'' la vârful Sebin, serviciile de informaţii venezuelene, a declarat Maduro vineri într-o alocuţiune televizată.

Potrivit lui Maduro, împotriva căruia Guaido a făcut apel la revoltă săptămâna trecută, generalul Figuera ''a coordonat lovitura de stat'' eşuată. ''În curând, justiţia îl va prinde şi el va plăti preţul trădării sale'', a dat asigurări Maduro.

Dezertarea lui Figuera a fost anunţată marţi de către vicepreşedintele american Mike Pence care, în acelaşi timp, a explicat că sunt ridicate sancţiunile americane împotriva lui.

Într-o înregistrare video difuzată joi seara, Figuera a afirmat că ''a sacrificat'' totul şi a acuzat guvernul venezuelean ''că face vinovată lumea întreagă pentru relele din Venezuela''.

Într-un decret prezidenţial apărut în Monitorul oficial vineri, Figuera a fost degradat şi expulzat din rândul forţelor armate împreună cu alţi 54 de militari, pentru implicare în revoltă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO