Mașina Patriarhului grec ortodox al Ierusalimului, atacată cu ouă și sticle: „Trădător!” VIDEO


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 07 Ianuarie 2018 08:09
Categorie: Stiri externe
masina patriarh, ortodox, betleem,

Sute de palestinieni au aruncat cu pietre şi sticle în maşina Patriarhului Ortodox Grec din Ierusalim Teofil al III-lea, în semn de protest faţă de decizia bisericii de a vinde terenuri unor investitori evrei, relatează Reuters.

Protestatarii - palestinieni creştini - au blocat convoiul Patriarhului Teofil al III-lea în timp ce acesta se îndrepta spre o biserică din Betleem, unde urma să participe la slujba de Crăciun, pe rit vechi, şi au lovit cu pumnii maşina în care se afla.

Protestatarii l-au numit „trădător”, înainte ca forţele palestiniene de securitate să îi îndepărteze. Trei dintre maşinile convoiului, dar nu şi cea a patriarhului, s-au ales cu geamurile sparte.

Biserica ortodoxă este unul dintre cei mai mari proprietari privaţi în Israel şi în ultimii ani a stârnit mai multe controverse în rândul israelienilor, dar şi al palestinienilor, prin încercarea de a vinde proprietăţi unor investitori privaţi.

Presa din Israel a scris că în controversatele afaceri sunt incluse proprietăţi din estul şi vestul Ierusalimului, precum şi din porturile Caesarea şi Jaffa. Au fost identificaţi anumiţi investitori evrei şi israelieni drept potenţiali cumpărători.

Oficiali ai Bisericii au transmis că este necesară vânzarea de pământ pentru a putea plăti datoriile acumulate de-a lungul anilor. Până acum, Biserica închiria terenuri prin contracte pe termen lung.

 

Sursa: Reuters

Român atacat cu drujba și toporul, în Germania, în timp ce livra pizza
Polițistul atacat cu sabia, la Suceava, ar putea fi externat săptămâna viitoare
Polițistul atacat cu sabia, la Suceava, ar putea fi externat săptămâna viitoare
VIDEO PROTVPLUS.RO