Locuitorii marilor metropole, satui de camerele de supraveghere!

Ultima actualizare: 08-10-2012 06:28

Ochii nevazuti deranjeaza!  Spun asta cu mana pe inima locuitorii marilor metropole ale lumii, unde mii de camere de supraveghere surprind orice gest al fiecarui trecator.

 

New yorkezilor le-a ajuns! Satui sa se stie filmati la fiecare pas, vor si ei ca toate camerele din oras sa fie monitorizate.

De-a lungul a sase strazi, un reporter CBS a numarat 80 de camere de supraveghere.

Tot mai sofisticate, camerele de filmat de generatie noua sunt de mare ajutor pentru a prinde un infractor sau pentru a preveni o faradelege. Nici oamenii simpli nu se mai simt insa in largul lor.

De exemplu, in niste imagini surprinse pe o terasa privata din New York, apare un cuplu care se imbratiseaza. Totul a fost filmat de politistii care monitorizau din elicopter un protest.

In Statele Unite, orasele au primit peste 1 miliard de dolari, pentru a instala camere de supraveghere in locuri publice. Nimeni nu le stie, insa, cu exactitate numarul.

Organizatiile pentru apararea drepturilor omului cer autoritatilor intocmirea unui registru national, in care sa fie tinuta evidenta acestor camere si, de asemenea, sa mentioneze scopul pentru care au fost instalate. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO