Lista Interpol cu 173 de adepti ai Statului Islamic care ar pregati atentate in Europa drept razbunare dupa prabusirea ISIS


Ultimul update: Marti 25 Iulie 2017 06:52
Data publicarii: Sambata 22 Iulie 2017 15:52
Categorie: Stiri externe
isis, interpol lista europa teroristi,

Interpol a difuzat o lista cu 173 de adepti ai gruparii Stat Islamic, suspectati ca ar putea comite atacuri sinucigase in Europa drept razbunare pentru infrangerile suferite in Orientul Mijlociu, relateaza The Guardian.

Interpolul a elaborat si distribuit o lista cu 173 de adepti ISIS care sunt suspectati ca ar putea comite atacuri sinucigase in Europa. Informatiile provin de la serviciile de inteligenta americane si au fost descoperite in timpul operatiunilor anti ISIS din Siria si Irak.

Agentiile de contra terorism din Europa se tem ca odata cu prabusirea asa numitului califat, se mareste riscul ca adepti ai acestuia sa se indrepte catre Europa, planuind lovituri "kamikaze" si actionand ca "lupi singuratici".

Pentru moment, nu exista vreo dovada ca persoanele ale caror nume sunt pe lista consultata de publicatia The Guardian ar fi ajuns in Europa.

Gruparea jihadista a suferit o serie de infrangeri semnificative in ultimii doi ani, inclusiv pierderea bastionului sau irakian Mosul la inceputul lunii iulie. Saptamana trecuta Donald Trump anunta la Pentagon ca ISIS se prabuseste "foarte rapid".

Lista trimisa partenerilor de secretariatul general al Interpol, pe 27 mai, ii caracterizeaza pe suspecti ca fiind luptatori independenti, care ar fi putut "fi instruiti sa construiasca si sa plaseze dispozitive explozive improvizate, dar care pot provoca moartea sau ranirea grava a victimelor". "Este posibil ca acestia sa calatoreasca spre destinatii internationale pentru a participa la actiuni teroriste", relateaza The Guardian, citand documentul consultat.

 

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO