Leopard căutat de autorități cu elefanți și drone. Fusese închis într-o rezervație

Ultima actualizare: 04-01-2019 21:16
Leopard
iStock

100 de pădurari, drone și elefanți au fost mobilizați, vineri, într-o provincie din estul Indiei, pentru a găsi un leopard care a evadat dintr-o rezervație pentru animale sălbatice.

Felina în vârstă de patru ani, botezată Sachin, a evadat de Anul Nou din ţarcul său din Bengal Safari Park, situat în apropiere de Siliguri, un oraş care este considerat poarta de intrare a sitului turistic Darjeeling din statul indian Bengalul de Vest, conform AFP, citat de Agerpres.

„Două drone echipate cu camere de filmat, patru elefanţi dresaţi şi o sută de pădurari au fost desfăşuraţi în teritoriu pentru această urmărire. Pădurarii au instalat şi 10 capcane cu momeală vie, însă leopardul nu a căzut în cursă", a declarat prin telefon pentru AFP Vinod Kumar Yadav, un reprezentant al administraţiei regionale însărcinate cu administrarea parcurilor dedicate animalelor sălbatice.

Felina a fost văzută pentru scurt timp, marţi seară, într-un copac în apropiere de ţarcul rinocerilor din interiorul aceleiaşi rezervaţii, care se întinde pe o suprafaţă de 120 de hectare la marginile munţilor Himalaya şi care a fost deschisă pentru publicul larg abia anul trecut.

Apoi, urme de leopard au fost descoperite în trei locuri diferite în proximitatea unei păduri, provocând panică în rândul locuitorilor din satele învecinate.

„A trăit întotdeauna în captivitate şi nu a vânat niciodată vreun animal (...) A fost mereu hrănit de către pădurari, Sperăm că va veni în apropiere de ţarcul lui pentru o masă atunci când i se va face foame".

Numărul leoparzilor din India a fost estimat la o cifră cuprinsă între 12.000 şi 14.000 de exemplare.

În schimb, nu există statistici oficiale cu privire la numărul persoanelor ucise în fiecare an de aceste feline. Totuşi, potrivit experţilor, numărul victimelor umane ar fi de ordinul câtorva sute.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO