Lectii de groaza la scoala. Simulari de accidente grave cu motociclete

Ultima actualizare: 26-10-2012 01:27

Americanii au renuntat la sfaturi si pliante cand vine vorba de prevenirea accidentelor rutiere. Ingrijorati de numarul tot mai mare al cazurilor in care sunt implicati motociclisti, politistii din Florida au realizat o simulare.

Simularea va fi difuzata inclusiv in scolile din stat. Totul, in speranta ca soferii vor fi mai atenti la colegii lor de trafic pe doua roti.

Cum si la americani vremea vacantelor bate la usa, iar autoritatile din Florida se asteapta la o invazie de motociclisti, majoritatea foarte tineri, politia a trecut la ofensiva.

"66% din accidentele care implica ciocnirea dintre o masina si o motocicleta ar putea fi evitate. Soferii trebuie sa fie mai atenti la motociclisti", a spus Dale Smith, de la Academia de Politie Florida.

In simularea cu manechine si o motocicleta actionata prin telecomanda, unul dintre ocupantii motorului a fost proiectat de socul coliziunii la peste 10 metri distanta de masina lovita.

"Si aici vorbim de un impact la 60 de kilometri pe ora. Ce sa mai spunem de o viteza de 160 de kilometri pe ora. Asa ceva se poate intampla in orice oras, din orice zona a tarii", a mai spus Smith.

Potrivit statisicilor, in Florida se inregistreaza saptamanal doua - trei accidente soldate cu moartea sau ranirea grava a motociclistilor loviti de masini.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO