Juan Guaido are interdicție de a părăsi Venezuela. Acuzațiile care i se aduc

Ultima actualizare: 30-01-2019 08:08
Juan Guaido
AFP

Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, care în urmă cu o săptămână s-a autoproclamat președinte, a primit interdicția de a părăsi țara.

Obiect al unei anchete preliminare, în special pentru „acţiuni aducând atingere păcii din ţară", şeful parlamentului, în vârstă de 35 de ani, este vizat de o interdicție „de a părăsi ţara fără autorizaţie până la finalul anchetei". Totodată, conturile sale bancare au fost blocate, a anunţat preşedintele Tribunalului suprem de justiţie (TSJ), Maikel Moreno, conform Agerpres.

TSJ, cea mai înaltă instanţă juridică din Venezuela, este subordonat puterii, toţi membrii săi fiind desemnaţi de chavism.

Anterior, Casa Albă a avertizat: „Cei care încearcă să saboteze democraţia şi să îl atace pe Guaido vor suporta consecinţele", a scris pe Twitter consilierul preşedintelui Donald Trump pentru probleme de securitate naţională, John Bolton.

„Singurul răspuns al regimului este persecuţia, represiunea", a denunţat în faţa presei Juan Guaido, când ameninţările cu represalii la adresa sa au apărut în cursul zilei de marţi.

El a lansat un apel funcţionarilor din justiţie: „Nu trebuie să vă sacrificaţi pentru uzurpatorul Maduro şi gaşca sa!"

Pentru a-l fragiliza mai mult pe Nicolas Maduro, Statele Unite au ameninţat marţi cu noi sancţiuni contra regimului de la Caracas.

„Căutăm sancţiuni suplimentare (...) pentru a ne asigura că protejăm activele ţării pentru poporul venezuelean", a afirmat secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin. "Fără îndoială, încercăm să tăiem fondurile regimului", a mai spus el.

Luni, Statele Unite au sancţionat compania naţional a petrolului din Venezuela, PDVSA, căreia i-au interzis să aibă legături comerciale cu entităţi americane şi i-au îngheţat bunurile din străinătate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO