JPMorgan vrea sa achizitioneze 10% din Twitter, pentru 450 milioane dolari

Ultima actualizare: 16-05-2012 15:59
Twitter

Un fond de investitii al bancii americane JPMorgan intentioneaza sa achizitioneze cu 450 de milioane de dolari o participatie de 10% la reteaua de socializare pe Internet Twitter, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Fondul, Digital Growth Fund, a fost infiintat in luna februarie pentru a investi in companiile private de tehnologie cu dezvoltare rapida. Investitia JPMorgan urmeaza unui efort similar al Goldman Sachs de a achizitiona o participatie la Facebook.

Digital Growth a starns 1,22 de miliarde de dolari pana in prezent, din cele 1,3 miliarde de dolari avute ca obiectiv. JPMorgan spera ca fondul ii va aduce un beneficiu de cel putin 13 milioane de dolari. Banca americana intentioneaza, de asemenea, sa investeasca o treime din resursele fondului intr-o alta companie de tehnologie, posibil producatorul de jocuri Zynga sau furnizorul de servicii de telefonie online Skype.

O alta treime din resurse va fi alocata pentru investitii in inca sase companii. Fondul Kleiner Perkins a investit 200 de milioane de dolari in decembrie anul trecut in reteaua de socializare, evaluand Twitter la 3,7 miliarde de dolari. JPMorgan evalueaza reteaua la 4,5 miliarde de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO