Joe Biden laudă, de Crăciun, ”uriaşul curaj” al americanilor împotriva pandemiei Covid-19

Ultima actualizare: 26-12-2021 11:29
Joe Biden
Profimedia

Joe Biden a lăudat în primul său mesaj de Crăciun la Casa Albă ”uriaşul curaj” al americanilor împotriva pandemiei Covid-19 şi i-a îndemnat să caute ”lumina” şi unitate în aceste încercări, relatează AFP.

 

”Anul acesta am văzut uriaşul curaj, forţa, rezistenţa şi hotărârea tuturor acelora dintre voi care îngrijesc, alină, predau, apără şi servesc ţara într-un fel mai mare sau mic”, scrie preşedintele american într-un mesaj, semnat de asemenea de Prima Doamnă Jill Biden, cu ocazia acestei sărbători religioase creştine, transmite News.ro.

”Voi arătaţi iar şi iar că diferenţele noastre sunt preţioase, iar asemănările noastre sunt infinite”, declară democratul, care conduce o ţară profund împărţită într-o mulţime de subiecte.

”Noi ne rugăm pentru promisiunea Evangheliei de găsi lumină în tenebre, poate cea mai americană întreprindere dintre toate”, afirmă Biden, un catolic fervent, în acest mesaj.

Cuplul prezidenţial, care se confruntă cu o Americă sătulă de pandemie şi frustrată de un puseu al inflaţiei, a pus accentul, anul acesta, asupra sărbătorilor de la sfârşitul anului, fie că este vorba despre graţierea unui curcan de Thanksgiving sau de acoperirea Casei Albe în decoraţiuni.

Însă Joe Biden a fost prins din urmă, sâmbătă, de atmosfera politică acră din Statele Unite.

Într-o discuţie nevinovată la telefon, cu o familie, despre Moş Crăciun, un interlocutor a spus ”Let's go Brandon!”, o formulă codată şi populară în rândul susţinătorilor fostului preşedinte republican Donald Trump, care înseamnă în realitate ”Fuck Joe Biden!”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO