Jocurile piramidale, un adevarat fenomen in China!

Ultima actualizare: 24-10-2012 11:39

Peste tot in lume exista oameni dornici sa faca bani fara prea mari eforturi. Cand vine vorba despre China insa, fenomenul capata o alta amploare. 10 milioane de persoane sunt implicate in jocuri piramidale care promit castiguri fabuloase.

 

Autoritatile se lupta cu morile de vant. Dupa ce desfiinteaza o astfel de "schema", apar alte cateva in loc.

Cativa dintre organizatorii de scheme au fost prinsi de politie si obligati sa se autodenunte in piata publica. De aceea poarta un banner cu mesajul "Avem datoria sa oprim jocurile piramidale".

Politistii fac descinderi regulate la sediile organizatiilor banuite ca se afla la baza acestor escrocherii.

Principiul de functionare este acelasi: membrii fac o investitie initiala si li se promit castiguri tot mai mari pe masura ce ii conving si pe altii sa se alature. In cele mai multe cazuri produsul in care investesc fie nu are valoare, fie nu a existat niciodata

Somerii sunt si ei o categorie vanata de astfel de indivizi care le promit, de exemplu, ca le vor face rost de o slujba.

Cei care cunosc indeaproape modul de functionare spun ca in interiorul organizatiilor domneste o disciplina ca in armata.

"Un membru al acestui tip ce organizatie nu are voie sa ia legatura cu lumea din exterior. Sunt izolati ca sa poata fi manipulati cu usurinta", a declarat o sursa.

Pentru autoritatile chineze lupta pare zadarnica. Mai ales ca intotdeauna vor exista oameni care isi doresc sa devina bogati peste noapte, iar cei care vor sa profite de asta au o imaginatie bogata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO