JO 2012. Romania a debutat cu victorie la polo, 13-4 cu Marea Britanie. Situatia romanilor, 29 iulie

Romania polo

Campioana europeana la judo, Andreea Chitu, a pierdut meciul din turul doi al categoriei 52 de kilograme, in ultima secunda, la Jocurile Olimpice de la Londra.

21:30 Nationala de polo a Romaniei a debutat, duminica, cu victorie la Jocurile Olimpice de la Londra, chiar in fata echipei gazda, Marea Britanie, scor 13-4 (2-1, 4-0, 3-2, 4-1).

Marea Britanie, antrenata de compatriotul nostru Cristian Iordache, a luptat inca din primele minute pentru suprematie, dar primul gol al partidei a fost marcat de Alexandru Matei, dupa 3 minute. Un debut bun al tricolorilor, cu portarul Stonescu avand doua interventii si apararea in mare forma. Au urmat 2-3 actiuni rapide ale Romaniei, finalizate cu suturi aparate de portarul Scott, "exemplul" sau fiind urmat si de Stoenescu, inca doua interventii. Cu 74 de secunde ramase din prima repriza, Negrean a marit avantajul la 2-0, care a fost redus rapid de britanici, prin Figes, de la 5 metri, 2-1, acesta fiind si scorul dupa primele 8 minute.

La reluare, a intrat in scena si capitanul Romaniei, Cosmin Radu, 3-1 (min. 10), cu o realizare superba. Dupa alte doua minute, Diaconu a marcat si el, 4-1, aducand stabilitate la nivelul emotiilor debutului la JO. Apararea infipta a tricolorilor a adus Marii Britanii inca o aruncare de la 5 metri, dar Stoenescu a fost pe pozitie si a blocat. Diaconu a marit avantajul la 5-1 (min. 14), Stoenescu a fost de netrecut in poarta, Ramiro Georgescu a marcat si el, 6-1 (min. 16), iar la pauza mare, tabela arata acelasi scor. Apararea a fost punctul forte al Romaniei, care a recuperat mingi pretioase, transformate rapid in goluri.

In repriza a treia, tot jucatorii antrenati de Kovacs Istvan au dominat, Goanta deschizand "balul" cu o bolta spectaculoasa, 7-1 (min. 20). Diaconu a marit la 8-1, un minut mai tarziu, Negrean la 9-1, dupa inca un minut, iar in tribune s-a asternut tacerea. Devenise clar ca Romania nu mai avea cum sa piarda partida, chiar daca gazdele au mai redus din handicap pana la final: 9-3 (min. 24), 12-3 (min. 29) si 13-4, scor final.
Romania a bifat prima victorie la JO, "fundamentala", in opinia capitanului Cosmin Radu, dar apoi va incepe greul, tricolorii aflandu-se in grupa cu vicecampioana olimpica SUA, campioana olimpica Ungaria, castigatoarea Ligii Mondiale Serbia, vicecampioana europeana Muntenegru.

Citește și
panorama
Trebuie sa vezi expresia de pe fata Mariei Sharapova, la JO 2012. Intoarce singur imaginea
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

21:00 Sabrerul Rares Dumitrescu a fost invins, duminica, in meciul pentru locul trei de rusul Nikolai Kovalev, scor 15-10, si a ratat castigarea medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra.

Pana la meciul cu Nikolai Kovalev, Dumitrescu trecuse de Dmitri Boyko, Aliaksandr Buikevich si Daryl Homer, fiind invins in semifinale de italianul Diego Ochiuzzo.

20:46 Sabrerul Rares Dumitrescu a fost invins, duminica, in semifinalele probe de sabie, de italianul Diego Ochiuzzi, scor 15-11, si va lupta pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra.
Pentru medalia de bronz, Dumitrescu va trebui sa lupte cu rusul Nikolai Kovalev.

20:30 Rares se lupta in semifinale cu italianul Diego Occhiuzzi. 

16:30 Sabrerul Rares Dumitrescu s-a calificat, duminica, in semifinalele probei de sabie din cadrul concursului de scrima de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Dumitrescu a trecut in sferturi de sportivul american Daryl Homer, scor 15-13.

Americanul il eliminase in turul doi pe Tiberiu Dolniceanu.

16:00 Americanul Daryl Homer, care a trecut in turul doi de Tiberiu Dolniceanu, va fi adversarul lui Rares Dumitrescu in sferturile de finala ale probei de sabie din cadrul concursului de scrima de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Daryl Homer a trecut de rusul Aleksei Iakimenko, scor 15-14.
Meciul lui Dumitrescu cu Homer este programat sa se dispute in jurul orei 16.10.

15:30 Sabrerul Rares Dumitrescu s-a calificat, duminica, in sferturile de finala ale probei de sabie din cadrul concursului de scrima de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Dumitrescu a trecut in optimi de sportivul Aliaksandr Buikevich din Belarus, scor 15-6.

Pentru un loc in semifinale, Dumitrescu va lupta cu invingatorul din meciul dintre americanul Daryl Homer si rusul Aleksei Iakimenko.
 

Performante slabe la judo

In turul secund, Andreea Chitu s-a luptat cu belgianca Ilse Heylen, o sportiva in varsta de 35 de ani.

Meciul a fost echilibrat, chiar tensionat si dur, fara prea multe momente defensive, dar dupa 3 minute, tabela arata tot 0-0.

Timpul a trecut rapid, 25 de secunde ramase, 10, meciul incheindu-se nedecis, astfel ca s-a trecut la Golden Score, pentru inca trei minute.

Echilibrul s-a mentinut pana in ultima secunda, cand belgianca a punctat decisiv, 0-10, profitand de relaxarea Andreei Chitu, care s-a recunoscut invinsa.

Andreea a trecut facil de primul tur, prin penalizarea adversarei.

Tot duminica, la debutul in turul doi din grupa C a categoriei 66 kilograme, Dan Fasie a fost invins, prin ippon, de francezul David Larose.

Prima performanta la judo pentru Romania a venit sambata, cand Alina Dumitru a devenit vicecampioana olimpica, la categoria 48 de kilograme.

Din delegatia Romaniei la judo mai fac parte Corina Caprioriu (57 kg), Daniel Brata (100 kg) si Vladut Simionescu (plus 100 g).

Elisabeta Samara, calificata in turul 3 al probei de simplu, la tenis de masa

Jucatoarea romana de tenis de masa, Elisabeta Samara, s-a calificat, duminica, in turul trei al probei de simplu din cadrul concursului olimpic, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Samara s-a impus cu scorul de 4-1 (7-11, 11-7, 13-11, 11-6, 11-8) in fata sportivei egiptene Dina Meshref.

In turul trei, Samara o va intalni duminica, de la ora 23.00, pe jucatoarea Yana Tie din Hong Kong, a saptea favorita a competitiei.

Camelia Potec a ratat calificarea in finala probei de 400 metri liber

Sportiva Camelia Potec a ratat calificarea in finala probei de 400 metri liber, din cadrul concursului de natatie, de duminica, de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Camelia Potec a luat startul in seria a treia, incheind pe locul 6, cu timpul de 4:11.43 minute.

In calificari s-au aflat la start 35 de sportive impartite in cinci serii.

Camelia Potec va lua startul si in proba de 200 si 800 de metri liber.

In prima zi a JO, Dragos Agache a ratat si el calificarea in semifinalele probei de 100 de metri bras, incheind seria a treia a calificarilor, pe locul 8.

Tiberiu Dolniceanu, eliminat in turul doi al probei de sabie

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a fost eliminat, duminica, in turul doi al probei de sabie din cadrul concursului de scrima de la Jocurile Olimpice de la Londra.

Dolniceanu a fost invins de sportivul american Daryl Homer, scor 15-11.

Tot duminica, a acces in optimi Rares Dumitrescu, care va lupta cu Aliaksandr Buikevich (Belarus). De asemenea, Florin Zalomir va lupta pentru un loc in optimi cu sportivul coreean Bongil Gu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Femeia necunoscuta de langa portdrapel. India depune plangere dupa gafa de la Jocurile Olimpice
Femeia necunoscuta de langa portdrapel. India depune plangere dupa gafa de la Jocurile Olimpice

India a depus o plangere la organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra, dupa ce o femeie necunoscuta a defilat alaturi de portdrapelul delegatiei, la ceremonia de deschidere, in fata a milioane de telespectatori.

Trebuie sa vezi expresia de pe fata Mariei Sharapova, la JO 2012. Intoarce singur imaginea
Trebuie sa vezi expresia de pe fata Mariei Sharapova, la JO 2012. Intoarce singur imaginea

Stirile ProTV te invita intr-o calatorie fascinanta catre Londra, acolo unde Jocurile Olimpice te asteapta. Exploreaza-le printr-o panorama de 360 de grade. Sursa foto: Getty/Gulliver.

Alina Dumitru a pierdut finala si ramane cu medalia de argint, prima pentru Romania la JO 2012
Alina Dumitru a pierdut finala si ramane cu medalia de argint, prima pentru Romania la JO 2012

Judoka Alina Dumitru a pierdut, sambata, in finala categoriei 48 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra, si a ramas cu medalia de argint, prima pentru Romania la competitia din Marea Britanie.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.