Jean Claude van Damme, printre vedetele invitate la aniversarea liderului cecen Ramzan Kadarov

Dată publicare: 07-10-2011 07:33
Dată actualizare: 08-08-2012 04:37


Cecenia l-a serbat cu mare fast pe liderul ei, controversatul Ramzan Kadarov, care a implinit 35 de ani. Capitala Groznai s-a umplut de flori si politisti, iar printre oaspetii presedintelui s-au numarat si actori celebri.

 

Printre invitati se numara vedete precum Jean Claude Van Damme si Hillary Swank. Despre acestia se zvoneste c-ar fi incasat bani grei ca sa vina la petrecere.

Desi a reconstruit tara din cenusa, Ramzan Kadarov este acuzat adesea ca a facut din Cecenia fieful sau personal si a incurajat cultul propriei personalitati.

Aceasta a fost cea de-a 35-a aniversare a lui Ramzan. Oficial, orice festivitate publica dedicata zilei lui de nastere a fost interzisa.

Asa ca toate festivitatile au fost organizate, chipurile, pentru inaugurarea unui nou complex de hoteluri si cladiri de birouri. Focuri de artificii, jocuri de lumina si concerte au marcat cum se cuvine momentul.

Lui Ramzan i-au urat la multi ani vedete din Rusia si chiar de la Hollywood. Unii i-au facut declaratii siropoase, chiar daca abia ii pot pronunta numele.

"E minunat sa ma aflu aici in aceasta seara. Va multumesc mult ca m-ati invitat in frumosul dumneavoastra oras!" a declarat Hillary Swank.

Nu e clar daca oaspetii celebri stiu cat de controversata e gazda lor.

Fost lider al rebelilor ceceni, el a schimbat tabara, devenind aliatul Moscovei. Este banuit de nenumarate incalcari ale drepturilor omului in lupta cu rebelii.

Se zvoneste ca violonista Vanessa Mae a primit jumatate de milion de dolari pentru a le canta invitatilor.

Jurnalistii l-au intrebat pe Ramzan Kadarov de unde vin acesti bani. Iar raspunsul i-a lasat fara replica: "de la Alah".


VIDEO PROTVPLUS.RO