James Murdoch demisioneaza din functia de presedinte al British Sky Broadcasting Group

Ultima actualizare: 24-10-2012 11:14
James Murdoch

James Murdoch, fiul mogulului media Rupert Murdoch, nu va mai fi presedinte la BSkyB (British Sky Broadcasting Group). El si-a dat demisia marti dimineata, la doar cateva saptamani dupa ce preluase conducerea imperiului mediatic al tatalui sau.

James Murdoch a demisionat de la conducerea British Sky Broadcasting, dupa ce a fost implicat intr-un scandal in luna noiembrie.

Anul trecut, peste 40% dintre actionarii independenti ai trustului de presa au evitat sa il voteze pentru a doua oara presedinte.

Locul lui James Murdoch va fi luat de catre Nick Ferguson, vice-presedintele British Sky Broadcasting Group.

La sfarsitul lunii februarie, James a demisionat de la conducerea trustului News International, care este filiala britanica a News Corporation.

News Corporation anunta ca "James Murdoch a renuntat la postul de presedinte executiv al News International si se va concentra pe extinderea internationala a activitatilor posturilor de televiziune ale grupului", potrivit unui comunicat dat publicitatii la acea vreme.

News International a fost implicata in scandalul interceptarii telefonice si al coruptiei politiei care a dus anul trecut la inchiderea tabloidului mondial si la arestarea mai multor editori si jurnalisti de top.

James Murdoch s-a confruntat cu o controlare dificila a scandalului in fata anchetei Leveson a Parlamentului britanic.

El a sustinut ca nu stia ca practica interceptarii telefonice s-a extins dincolo de actiunile unui singur reporter, insa doi fosti directori ai ziarului au declarat ca Murdoch a fost informat.

Politia crede ca au existat peste 800 de victime, in cea mai mare parte celebritati si politicieni la nivel inalt.

Compania a ajuns la o serie de intelegeri in cazurile deschise impotriva sa de zeci de victime ale interceptarii telefonice.

The Guardian a anuntat anul trecut ca cantareata Charlotte Church a primit despagubiri in valoare de 952.000 de dolari de la companie. Printre alte persoane care au primit despagubiri se numara actorul Jude Law, fostul prim-ministru adjunct Lord Prescott, si fostul fotbalist Andy Gray.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO