Italia cere statelor UE să o ajute cu măşti sanitare. Bilanțul morților crește alarmant


Ultimul update: Vineri 28 Februarie 2020 19:53
Data publicarii: Vineri 28 Februarie 2020 19:37
Categorie: Stiri externe
coronavirus Italia

Cel puțin 21 de persoane au murit în Italia din cauza coronavirusului, iar 821 au fost infectate, a anunțat vineri Angelo Borrelli, șeful Agenției italiene de protecție civilă, conform Reuters.

Până în prezent, 46 de persoane s-au recuperat în Italia în urma infectării cu coronavirus. Joi, numărul infecţiilor cu coronavirus în Italia era 650.

Cele mai recente date includ 412 persoane cu simptome uşoare sau fără simptome, care nu necesită spitalizare şi sunt în condiţii de izolare acasă, şi alte 345 de persoane internate în spitale, dintre care 64 se află la terapie intensivă.

Regiunea Lombardia va cere guvernului de la Roma menţinerea pentru cel puţin încă o săptămână a restricţiilor deja puse în aplicare, au anunţat vineri autorităţile din această regiune.

Focarul înregistrat săptămâna trecută în regiunile Lombardia şi Veneto au făcut ca Italia să devină statul european cel mai afectat. Ţara a devenit de o săptămână o platformă de răspândire a Covid-19 în lume. Primele cazuri înregistrate în America latină (Brazilia şi Mexic) şi Africa subsahariană (Nigeria) sunt persoane sosite din peninsula italiană.

Italia cere statelor UE să o ajute cu măști sanitare

 

Comisia Europeană a solicitat tuturor statelor membre să ofere asistenţă Italiei, care a cerut acest ajutor din cauza crizei generate de epidemia de coronavirus.

Potrivit executivului comunitar, Italia a activat Mecanismul de Protecţie Civilă al UE pentru a cere materiale necesare combaterii răspândirii coronavirusului, solicitând concret măşti sanitare.

Comisarul european pentru gestiunea crizelor, Janez Lenarcic, a repetat poziţia Comisiei Europene exprimată zilele trecute de mai mulţi oficiali europeni, aceea că „virusul nu cunoaşte granite”, că statele membre ale UE trebuie să dea dovadă de „solidaritate” şi să-şi coordoneze răspunsul în faţa progresiei coronavirusului, care în Italia a infectat 650 de persoane şi a provocat 17 decese, conform ultimului bilanţ provizoriu prezentat joi seară.

Comisia Europeană a anunţat de asemenea că pregăteşte licitaţii comune pentru achiziţia de echipamente de protecţie astfel încât să fie redus cât mai mult riscul unor posibile deficite de materiale sanitare.

Pe de altă parte, executivul comunitar a confirmat că va coordona o analiză a efectelor epidemiei de coronavirus asupra economiei UE.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO