Israelul prelungeşte izolarea și dublează amenzile. Strategia Guvernului nu a dat rezultatele așteptate

01-02-2021 15:46


Israel

Israelul şi-a prelungit izolarea în lupta împotriva Covid-19, în contextul în care noi variante ale noului coronavirus îi pun la încercare campania de vaccinare. 

Liderii israelieni recunosc că o ieșire din criza sanitară şi economică va dura mai mult timp decât estimau, relatează News.ro, care citează Reuters.

Mii de evrei ultraortocşi au asistat duminică la funeraliile, la Ierusalim, ale unui număr de doi rabini de prim-plan - provocând un val de critici din partea partenerilor de coaliţie a premierului Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu, aflat în campanie electorală în vederea unor alegeri parlamentare, a promovat o vaccinare rapidă a celor mai fragili israelieni - aproximativ 24% dintre cei nouă milioane de locuitori ai ţării - şi o izolare naţională ca o soluţie în vederea unei relansări a economiei în februarie.

Însă rezultatele pe care sconta la jumătatea lui ianuarie nu au avut loc.

Din contră, numărul cazurilor grave de Covid-19 a crescut în rândul populaţiei nevaccinate, iar Guvernul atribuie acest lucru noilor variante ale SARS-CoV-2 şi nerespectării restricţiilor.

Guvernul Netanyahu a adoptat o prelungire a izolării la nivel naţional - cu cinci săptămâni - până vineri, în aşteptarea unei validări în Parlament a măsurii, potrivit prsei israeliene.

 

Parlamentul israelian a dublat cuantumul amenzilor contravenţionale prevăzute în cadrul izolării - la 10.000 de shekeli (2.518 euro).

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO