"ISIS se va prabusi, a disparut aura de invincibilitate". Dezvaluirile facute de un colonel britanic despre Statul Islamic

Ultima actualizare: 22-09-2015 06:58
ISIS

"ISIS se va prabusi, este in pragul colapsului" sustine un colonel britanic, sub protectia anonimatului.

Mai multi soldati in trupele speciale britanice sustin ca gruparea teorista ISIS nu va mai fi la fel de puternica pentru mult timp si chiar se afla in pragul colapsului, scriu cei de la Metro.

Aceste teorii au pornit de la afirmatia unui colonel britanic in trupele speciale, care sustine ca raidurile aeriene si antremantele militare pe care le fac kurzii vor slabi puterea Statului Islamic.

"Realitatea este ca devin din ce in ce mai fragili. Dau semne de slabiciune si se apropie ziua in care vor fi doborati" a declarat britanicul, conform publicatiei Metro.

Desi incearca pe toate caile sa isi atraga adepti, Statul Islamic s-a micsorat, de la 18.000 de luptatori la doar 10.000 si a fost nevoit sa renunte la 25% din teritoriile capturate, scriu jurnalistii de la The Express.

Fortele speciale britanice ii antreneaza de ceva timp pe luptatorii kurzi pentru a lupta impotriva Statului Islamic. Iar colonelul britanic, care ia parte la aceste operatiuni, declara ca perceptia occidentala, cum ca ISIS nu poate fi invinsa, este total gresita.

Marea Britanie si SUA si-au unit fortele armate pentru a antrena mai bine de 150.000 de soldati kurzi sa lupte impotriva ISIS.

Britanicii le ofera sprijin in domeniul pirotehnic, iar zilele trecute au ajuns inca 125 de trupe in Bagdad.


"Aura invincivibilitatii nu mai exista. Unii dintre ei recunosc ca pot fi invinsi si ca asta va fi finalul. Este doar o chestiune de timp. 'Premiul mare' este orasul Mosul, unde locuiesc peste 2 milioane de oameni si unde s-a fondat Califatul, acum protejat cu bombe capcana de jur imprejur. Nu trebuie sa lasam aceasta organizatie sa ramana activa" ar mai fi spus colonelul britanic, conform Express.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO