Inundații în India. 700 de pasageri blocați într-un tren, salvați cu elicopterul

Ultima actualizare: 27-07-2019 13:09
Inundații în India. 700 de pasageri blocați într-un tren, salvați cu elicopterul - 2
Agerpres

Echipele de intervenție din India au salvat, cu ajutorul elicopterelor armatei și ambarcațiunilor de salvare, aproximativ 700 de pasageri blocați într-un tren afectat de inundații.

Cursa Mahalaxmi Express a plecat vineri seară din Mumbai în direcţia Kholapur, la 350 de kilometri sud, dar după doar 60 de kilometri a fost prinsă în mijlocul inundaţiilor provocate de ploile torenţiale, informează AFP, citat de Agerpres.

Autorităţile au mobilizat elicoptere şi ambarcaţiuni aparţinând marinei indiene şi Forţei Naţionale de Răspuns în caz de Dezastru (NDRF). Potrivit unui purtător de cuvânt al NDRF, circa 500 de persoane au fost salvate în decursul a două ore.

Serviciile de intervenţie au instalat o tabără în apropierea trenului imobilizat.

Un purtător de cuvânt al companiei Indian Railways a menţionat, pentru agenţia de presă PTI, că un „tren special de asistenţă'' va fi de asemenea trimis în zonă pentru a asigura transportul pasagerilor către destinaţiile acestora.

Cantităţi importante de precipitaţii s-au abătut asupra oraşului Mumbai, provocând anularea sâmbătă a 11 zboruri de pe aeroportul internaţional din capitala financiară a Indiei. Nouă curse care ar fi trebuit să aterizeze la Mumbai au fost redirecţionate către alte aeroporturi.

Peste 250 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile care au afectat India în ultimele două săptămâni. Statele Assam şi Bihar, din nord-est, au fost cele mai afectate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO