Inundaţii devastatoare în insula grecească Evia. Șapte persoane au murit

Ultima actualizare: 10-08-2020 10:45

Cel puţin șapte persoane şi-au pierdut viaţa în insula grecească Evia, lovită de inundaţii devastatoare în weekend.

Ploile abundente au provocat revărsarea mai multor râuri, iar puhoaiele au distrus drumuri şi au făcut prăpăd în câteva localităţi. Podurile care leagă insula de Grecia continentală au fost închise temporar.

Câteva ore de ploaie torențială au fost suficiente pentru a provoca inundații devastatoare pe insulă grecească Evia, în Marea Egee. În stațiunea Bourtzi, viitura a răsturnat autoturisme, a distrus terasele unor restaurante, parcări și chiar un loc de joacă. O parte din drumul de coastă a fost luat de ape, iar restul e acoperit de resturi și de nămol.

Într-un sat, în sudul insulei, râul care trece prin mijlocul localității s-a umflat și s-a revărsat, luându-i pe nepregătite pe oameni.

Șapte oameni, între care un copil de 8 luni și un cuplu în vârstă, şi-au pierdut viaţa. Au fost găsiți înecați, după trecerea puhoaielor. Doi localnici sunt daţi dispăruţi, și mulţi alţii au rămas izolați în case sau în mașini.

Ploile torențiale au început în noaptea de sâmbătă spre duminică și au continuat ore întregi. Pompierii au evacuat zeci de persoane rămase blocate în case, i-au ajutat pe alții să-și golească locuințele de apă și au intervenit la peste 50 de incendii provocate de trăsnete.

Insula Evia - aflată în Marea Egee, la aproximativ 100 de kilometri de Atena - e unul dintre locurile preferate de grecii din capitală pentru a-şi petrece concediul. E legată de continent prin două poduri - ambele au fost închise temporar circulației și doar un feribot a rămas să facă legătura între insulă și restul Greciei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO