Insulele Canare, in alerta. VIDEO si FOTO cu un fenomen geologic extrem de rar: vulcanul SUBACVATIC

Ultima actualizare: 17-10-2012 12:26
Vulcan in Insulele Canare

Zeci de case au fost evacuate, iar drumurile au fost inchise pe partea sudica a Insulelor Canare, din cauza unei amenintari de eruptie a unui vulcan. Pericolul este unul mai putin obisnuit, deoarece vulcanul se afla ... sub apa.

Este vorba despre insula El Hierro, situata in regiunea spaniola a Insulelor Canare, care a fost zguduita deja de doua cutremure in ultima saptamana. De asemenea, in ultimele patru luni au fost inregistrate in aceasta zona peste 10.000 de seisme.

Autoritatile Insulelor Canare Spaniole, citate de The Daily Mail, au emis o alerta de "cod galben", duminica, pentru producerea unui cutremur. Din acest motiv au fost inchise mai multe drumuri, astfel incat sa fie evitate eventualele accidente provocate de caderile de stanci.

Specialistii geologi s-au ingrijorat dupa ce au constatat ca, din apele din apropierea insulei El Hierro, au iesit la suprafata "materiale solide". De asemenea, oficialii guvernamentali au declarat ca au gasit "magma vulcanica fumeganda" in apa, dupa eruptia care a inceput pe 10 octombrie. Mai mult, unii martori au povestit ca au vazut la suprafata oceanului activitati vulcanice, respectiv jeturi de magma - aruncate la o distanta de aproximativ 20 de metri in aer.

Astfel, traseul navelor maritime in aceasta zona a fost restrictionat, iar cursul avioanelor pe deasupra regiunii a fost deviat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO