Inovatia unor arhitecti din Uruguay: motivul pentru care acest pod a fost construit in forma de cerc

28-01-2016 10:00


pod laguna

O echipa de arhitecti a construit un pod inovator in Urugay, deasupra unei lagune. In loc sa fie construit drept, arhitectii au decis ca podul sa fie circular.

Inainte ca podul sa fie construit, turistii puteau admira Laguna Garzon doar daca traversau cu o ambarcatiune. Asa ca arhitectii au decis sa contruiasca podul in forma circulara pentru ca cei care trec peste laguna sa poata admira unul dintre cele mai frumoase peisaje din Uruguay.

Constructia a costat 11 milioane de dolari, iar zilnic, peste 10.000 de masini trec pe acest pod. Acum, calatorii au sansa sa admire peisajul in intregime direct de pe pod: multi se opresc si admira frumusetea locului.

Conform celor de la Mirror, dezvoltatorul in industria imobiliara din Uruguay, Eduardo Constantini, a finantat constructia, investind 10 milioane de dolari.

"Este o realizare arhitecturala deosebita, care va si un punct esential in dezvoltarea coastei Rocha. Drumul dintre cele doua lagune poate fi mult mai usor de strabatut acum" a spus investitorul.

Acesta mai spera ca podul sa fie un element care sa atraga mai multi turisti, dar si ca soferii sa reduca viteza. Constructia a inceput in 2014 si a durat un an, iar la finalul anului trecut a fost deschis pentru public.

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO