Înlocuitorului patriarhului sârb mort de Covid-19, internat în spital după ce a fost testat pozitiv

05-12-2020 15:37


spital

Liderul interimar al Bisericii Ortodoxe Sârbe, arhiepiscopul Hrizostom, care a preluat funcţia după moartea patriarhului Irineu din cauza COVID-19 luna trecută, a fost internat în spital.

El a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunţat Biserica, notează AFP.

Hrizostom, 68 de ani, a fost admis într-un spital din Belgrad „din cauza rezultatului pozitiv la testul de COVID-19", a anunţat Biserica Ortodoxă Sârbă într-un comunicat, transmite Agerpres.

Nu a fost oferit niciun detaliu despre starea de sănătate a demnitarului religios.

Arhiepiscopul a condus la 22 noiembrie, la Belgrad, funeraliile patriarhului Irineu, la care au asistat mii de persoane.

Nici el, nici ceilalţi responsabili religioşi nu au purtat mască în timpul ceremoniei de la Biserica Sf. Sava din capitala Serbiei.

Patriarhul Irineu, în vârstă de 90 de ani, a murit după ce a prezidat funeraliile altui demnitar religios, mitropolitul Amfilohie, cel mai înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, decedat şi el din cauza COVID-19.

Această ţară din Peninsula Balcanică având o populaţie de şapte milioane de locuitori se confruntă cu o creştere puternică a numărului de contaminări. Peste 200.000 de persoane au fost contaminate în Serbia şi mai mult de 1.800 au murit din cauza COVID-19 până în prezent.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO