Incident tragic la bordul unui avion Turkish Airlines. Bebelusul unei femei suspectate de legaturi cu Statul Islamic a murit

08-01-2016 08:49


avion Turkish Airlines

Bebelusul unei femei din Franta, de origine siriana, a murit intr-un avion, in timp ce mama sa era extradata de Turcia Frantei, sub suspiciunea ca ar avea legaturi cu Statul Islamic.
 

Bebelusul, un baietel nascut prematur, a murit din cauza unei malformatii congenitale la inima, in timp ce calatorea alaturi de mama sa, Iman Mahiev, la bordul unui avion al companiei Turkish Airlines. Copilul avea doar cinci luni si se numea Mohammed, scrie Le Parisien.

Femeia, care avea cetatenie franceza, fusese oprita de autoritatile turce la granita siriana si retinuta pentru ca ar fi avut legaturi cu gruparea terorista Statul Islamic.

Turcia este principalul punct de intrare in Europa pentru sirienii banuiti ca ar face parte din ISIS. Statisticile oficiale de la finalul lunii noiembrie arata ca numai anul trecut, Turcia a expulzat cel putin 2.600 de extremisti originari din peste 80 de tari.

Sursa: Le Parisien

VIDEO PROTVPLUS.RO